Väder Luleå

Logga In29/1 Gäddfiske - Rekreation eller galenskap?? PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2011-01-29 21:35

Medan jag och Rickard var ute på det lyckade fiskepasset under gårdagen gick David och svor på jobbet... Så idag förbarmade jag mig och följde med han på ett fiskepass.

 

Till vattnet vi for till går det bara en smal liten sommarstugeväg, så David tyckte att vi skulle ta min pga. att jag har 4wd. Nu var det ju bara så att David hade nyttjat den kommentaren lite väl många ggr så jag tjurade ihop och tyckte det var dags för han att köra, ett beslut jag skulle komma att ångra...

 

När vi svängde av från huvudvägen så var det 2st fina hjulspår och vi trodde det skulle gå fint att ta sig fram. Avtagsvägen börjar med en liten nerförsbacke sen så svänger vägen lite till höger och precis där gled bilen ur hjulspåren och rakt ner i diket... Vi försökte först att ta oss lös själva men fick ganska fort inse att vi bara gjorde saken värre... Vi behövde hjälp för att ta oss loss så vi ringde och väckte Rickard, men han var inte särskilt sugen på att komma på direkten så istället bokade vi bogsering kl.15 för att sedan göra det bästa vi kunde av situationen, FISKA.

 

 

Rapporten hade lovat blida, mulet och lite snöfall, och det stämde iaf tills vi riggat upp våra spön. Några snöflingor började singla ner vid 10-tiden för att senare övergå i ”fullständigt snökaos…”

 

Nu kunde vi iaf hoppas på att fisket skulle rädda dagen men tyvärr har jag inte så mycket roligt att berätta. Under fiskepasset hade vi kring 10st fällningar dock bara 5st landade.

Storleken var heller inget att hurra för, största låg kring 6kg men tråkigast var att se i vilken pissig kondis alla gäddor var i, bara slipsar…

 

Kl.15 mötte vi upp Rickard vid Davids översnöade volvo, och efter lite tjorv fick vi äntligen upp bilen ur diket.

 

På vägen hem satt jag och David och filosoferade över hur ”knäpp” man som är ute i sånt här väder.

 

Ren galenskap...

 

Men vill man lyckas med sitt fiske finns inga genvägar.

 

Som min far brukar säga: ”krok i vattnet, risk för fisk…”

Share

 

Valid XHTML and CSS.