Väder Luleå

Logga In7/2 Abbarrn fiske PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2011-02-07 10:48

Efter flera veckors renovering av allt från golvläggning till nytt kök så började vinterfiske suget komma tillbaks (tro det eller ej)!

Tyvärr var inte suget så starkt att jag orkade göra en ismetesatsning med många spön och många hål så beslutade istället att köra en behagligare borre satsnig med skotern och ett par pimpelspön.

Drog förbi Mieko Svenne (som givetvis har 24h service till oss i teamet ;) ) och knep mig ett gäng vaxlarver som tidigare år visat sig vara grymt för grova borrar!

 

Visst fan skulle det vara lika hett för grovisar 2011, efter en stunds kämpande med min micro-mini-multi-pimpel-rulle så kunde jag helt klart konstatera att det inte var en gädda utan måste banne mig vara en riktig bamse borre på andra sidan linan, och visst var det så. Efter en hel dels pillrande (och trasslande) fick man äntligen in den i hålen och fort upp för ett säkert läppgrepp. Såg direkt att den ganska lätt skulle passera regg gränsen eftersom den verkligen såg ut som en "fotboll med fenor på", grym kondis helt enkelt!Sen gick det upp för mig att jag nog aldrig får veta vikten eftersom min fiskebag med vågar och tillbehör står längst in i garaget bakom ett 20tal flyttlådor!!!! (börjar snart bli van att bomma vågen på mina borrefisken...)

Nåväl jag hade ju iaf min BFT avkrokningsmatta som liggunderlag som skönt nog har inprintad måttskala. Härliga 49cm visade den med fenorna ihoptryckta, vilket borde landa på absolut minst 1,8kg med den kondisen... Och förmodligen mer fast det lär bli svårt att bevisa :)

Nåväl får känna mig mer än nöjd av mitt val av fiske och kul att man kan få såpass stora fiskar på hederligt pimpel!

 

Over and out /roppin

 

 Bild på abbarrn:

Abborre >1,8kg 49cm

Share

 

Valid XHTML and CSS.