Väder Luleå

Logga In6/3 10+ från isen!! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av David   
2011-03-06 21:53

jag och Rikke, Björn och Håkke hade planerat köra två pass i helgen för att lyckas bända upp nån finare gäddmadam.

 

Första passet blev det bara jag och Håkke som åkte ut, dock skulle det visa sig vara ett riktigt spenpass. Hade bra med hugg till en början men mycke spottningar också, Håkke hade kontakt med en han tyckte kändes lite tyngre men det valde att kliva av. E

fter passet åkte jag och håkke för att fylla på skafferiet med mört, men vi skulle möta på oväntat besök i vår mörtstuga, troligen den största laken jag sett, hade tyvär ingen våg men skulle tippa en vikt mellan 5-6 kg, grymt lång och fet som en tunna! Antagligen frossat i sig en hel del av våra mörtar!.

 

IMG_0192edit_Medium

 

Dag två bestämde vi oss för att rikta in oss på ett annat vatten som vi vet att det simmar grov gädda i. Nu var även Rickard och Björn med.

Stället vi körde på har en liten djup håla, så vi satte bara ut fyra spön var. Vi vet att det kan vara väldigt svårt att flörta gäddorna till hugg i detta vatten, men när dom väl bestämmer sig för att hugga så vet man aldrig vad som kan komma! Gick som väntat segt första timmarna, sen kom första fällningen. Det skulle visa sig var på mitt spö, gick fram med grymt stora förhoppningar och satte ett stenhårt mothugg, men denna gången var det bara en lite snipa som klivit på.

Sen gick det nån timme till innan nästa fällning och även den på mitt spö, fram fort och satte mothugg. Kände direkt att nu är det nå finare på gång! Efter en ganska lugn och fin drillning lyckade jag landa min första 10+ på ismete. Gäddan vägdes in på 10,60kg och 107cm efter avdrag för avkrokningsmattan, riktigt härlig känsla!

 

Gädda 10,60kg 107cm


Men inte nog med det, man skulle ha flytet att lyckas dra en till fining i samma hål bara nån timme senare. Denna gädda var lite mer livlig av sig, och betydligt mer ovilig på att komma upp ur hålet. Men tillslut lyckade vi lura upp hon, den vägdes in på 9,02kg.

 

Gädda 9,02kg


Kände riktigt bra att äntligen få lyckas på ismete, nu får vi hålla tummarna att även Björn kan få sig en över 10+ =)

Share

 

Valid XHTML and CSS.