Väder Luleå

Logga In23/5 Lyckat spinnfiske! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2011-05-24 20:24

Nu var det länge sedan man fick skriva en rapport här på sidan, och det kan bero på att fisket i vinter uteblev helt eftersom man körde slut  på sig i höstas. :) (blev mer tvång än glädje, vilket många säkert känner igen sig i)

 

Sedan i vår har det blivit  mycket fiske men tyvärr har det varit skitsegt rent ut sagt..

Har varit riktigt nötarfiske som denna vår (förlek) resulterade ui mestadels bompass på bompass.

Var bland annat i skellefetå på en tvådagars fiskesemester och kom hem utan en enda landad pike!

Surt sa räven!

Men efter leken kommer självklart ljusare tider med mer huggvilliga pikes!

 

Var ut ifredags med David och tog ett 15 timmars pass varpå vi flängde runt och testade halva Norrbotten känndes det som, och efrter mycket letande fick ni några äntligen några hyffsade som mest troligt just klivit ur lekviken för att börja käka. (dålig kondis)

Men eftersom man har något genfel så blev inte fiskesuget mättat av dessa 15 timmar, så morgonen efter var man snabbt ute för att fortsätta sökandet efter grova pikes. Denna gång var man ensammen i vanlig ordning, bättre odds då ;-) Eller så jobbade alla andra, vet inte riktigt orsaken..

Möttes i vanlig ordning av riktigt segt fiske men som denna dag äntligen belönade mig tillslut. Självklart var det kass kondis i vanlig ordning, vilket iofs är ganska självklart att de få som hunnit leka klart inte redan hunnit äta upp sig oich blitt tjocka.

 

Körde riktigt "bottenslickarfiske" med miekos nya predator shad och det kändes i gäddsinnet att det skulle bli ett lyckat pass med den strategin. Har förövrigt blivit riktigt kär i den jiggen i färgen blå rygg / silver mage.. Får oförskämt mycket tid i vattnet numer!

Nåja åter till berättelsen..

Det kom ett stenhårt hugg på jiggen som sedan följdes av en ganska tam fight innan man kunde gälgreppa henne.

Till en början såg hon riktigt lång ut och även ryggen o strjärtspolen såg imponerande ut, men självklart så var hon anorektisk på bukfronten så efter att längden fastställts till  strax under 118cm så borde hon självklart varit minst en hög elva iaf, men denna slankis stannade istället på 10,24.

Inte optimalt men inte helt fel det heller :)

 

Gädda 10,24kg 118cm

 

En tia är alltid en tia!

Förhoppningarna är att fisket kjommer igång på fler ställen nu snart och att man lyckas pricka in någon som faktiskt gillar att frossa innan hon kniper mina beten :)

 

// roppin 

Share

 

Valid XHTML and CSS.