Väder Luleå

Logga In29/5 14kg Kärlek!! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av David   
2011-05-29 18:10

Vi har haft ett extremt segt förleksfiske ingen gädda över 10 kg. Efterleksfisket har inte heller kommit igång och vi har endast lyckats fånga en gädda över 10kg trots många timmar ute vid vattnet.

 

Jag och Håkan beslutade oss i tordags för att ändå ta ett snabbpass efter jobbet för att försöka putsa till dom siffrorna. Detta pass skulle visa sig vara en ren lyckoträff.

 

Fisket började segt eller rent ut sagt pissdåligt. Håkan fångade en snipa och det såg länge ut att bli den enda för dagen.

 

Efter tredje vändan över samma vik drog jag iväg ett kast in på riktigt grunt vatten, Jiggen hann knappt landa innan det smackade på rejält. Det blev en ordentlig virvel så jag sa till Håkan att det är kan vara dagens första lite finare fisk. Till en början kändes den inte speciellt tung, det var inte förrän den närmade sig båten dom riktigt tunga gungningarna kom.

 

I detta vatten har vi tidigare fångat gäddor med bra längd men med sämre kondition, så jag hade inga större förhoppningar trots att jag hann skymta att den såg lång ut i vattnet.

Håkan frågade om jag behövde håvhjälp men jag sa det är lugnt jag tar den själv...

 

Det var inte förrän jag tog gällocksgreppet jag insåg vilken stor skalle den hade. Krokade snabbt av den utanför båten sen när jag skulle lyfta in den i båten insåg jag att den här gäddan hade potential att knäcka mitt tidigare PB, så jag bad Håkan fälla ut håven så att vi kunde ”säcka” den  och göra iordning för vägning och fotografering.

 

När vi la in den i vågsäcken så rymdes den knappt, då förstod vi att jag äntligen passerat reggvikten.

 

Vågen drog ner till 14,22kg och med avdrag för säcken fastställde vi vikten till 14,1kg. Måttbandet sträckte sig ända till 126cm.

 

Gädda 14,1kg 126cm

 

img_0213

 

Lyckan var total när gäddan raskt simmade iväg mot djupare vatten. Nytt personbästa både gällande vikt och längd.

 

Mieko Predator Shad blev precis så lyckad vi trodde att den skulle bli. Nu hoppas vi att det här var proppen ur och att teamet nu börjar få igång fisket för i år.

 

//Daven

Share

 

Valid XHTML and CSS.