Väder Luleå

Logga In29/6 Fiskerepportage PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av robin   
2011-06-29 10:05

Fick för några veckor sedan en förfrågan om jag ville medverka i ett gäddfiskerepportage i antingen "fiske för alla" eller "jaktmarker och fiskevatten", efter lite diskuterande om hur mörkning osv skulle gå till så tackade jag ja till förfrågan.

 

Bjöd även in David till repportaget eftersom det blir bättre möjligheter med en till fiskare i båten!

 

Jag sjösatte båt och gjorde iordning allt till den bestämda tiden vi skulle ses på, dock tog den 2timmar innan han dök upp så fick bli solning/sovning i båten tills dess! (som ioförsig inte gjorde något då det var 25 grader ute och gassande sol).

 

Började sedan fiska själv med honom eftersom David slutade jobbet senare.

Fisket var katastrofalt dåligt och endast en kontakt vilken man självklart bommade.. Men vi nötte på och testade ett gäng olika ställen tills vi slutligen såg att david anlänt.

Väl vid stranden så kommer vi ganska snabbt överens om att ska vi få något repportage att prata om så får vi nog byta vatten..

 

Sagt o gjort så bytte vi vatten och förhoppningarna var på topp igen!

 

Vi spekulerade lite i hur det enormt fina vädret skulle påverka fisket och han inte mer än 2 ankringar innan det tog tvärstopp för min jigg!!

Var en extremt stark och tjurig gädda som jag blev tvungen att fighta en bra stund innan man tillslut kunde håva den.. Förhoppningarna var nog om jag ska vara ärlig på 12+ men ganska snabbt såg man att den hade längden men inte kondisen för att nå någon sådan vikt..

"

122cm gjorde dock förhoppningarna bättre.. Men vågen tog ner oss på jorden och visade efter avdrag "bara" just över 10kg.

Ett par fina bilder och gäddan rusade piggt ner mot djupet igen, trots en så hård fight i det varma vattnet. Skönt!!

 

Gädda 10kg 122cm

 

Efter lite surrande så var vi igång igen och vi hinner inte fiska länge innan det tar tvärstopp för mig jigg igen!! Även denna såg hyffsad ut och tippades till 6-7 pannor på lite avstånd..

Den gäddan fightades betydligt mindre och visade sig sedan vid båten vara en helt klart godkänd gädda.

114cm och magra 9,5kg.

 

Gädda 9,5kg 114cm

 

Denna gädda var dock extremt svårstartad trots en kort fight, men efter lite trix och knix så vaknade hon och drog iväg.

Med en jublande reporter i båten så kände vi oss alla nöjda med kvällens prestation och åkte mot land för att lämna av reportern :)

 

Vi fortsatte fisket helt utan framgång och valde sedan att avrunda och fara hem!

 

Kul att fisket kan vara så igång på ena stället och heldött på andra..

 

Over and out! / Robin

Share

 

Valid XHTML and CSS.