Väder Luleå

Logga In3/7 Semesterfiske PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2011-07-03 13:43

Såhär i semestertider är gäddfisket långt ifrån på topp så fisket riktas efter andra arter och nått rekningspass inför höstens gäddfiske.

 

Bottenmete efter regnbåge hade jag aldrig provat förut men det lät perfekt när vi i fredags bestämde oss för att ta ett riktigt myspass.

Jag, Anders och Håkan mötte upp Rickard vid tjärnen vid 18-tiden. När vi löste fiskekort fick Rickard syn på att flytring var tillåtet, några minuter senare paddlade han ut med flugspöt i högsta hugg.

Vi andra riggade ut två spön var med bottenmete (tillåtet i den tjärnen…) och satte oss och väntade. Det tog dock inte speciellt länge innan Anders spö signalerade hugg och efter en kort drillning håvade Håkan fisken som uppskattades till ca: 9hg.

 

 Regnbåge ca: 0,9kg

 

En kort stund därefter tycker vi att vi ser Rickard drilla och det får vi bekräftat när han en halvtimme senare kommer tillbaks in till land. Ett hål i vadarna gjorde att han hade blivit tvungen att lägga ner flugfisket och komma in och värma sig, med sig hade han en öring på kilot.

 

Öring 1kg

 

Även nästa hugg på bottenmetet kom på Anders spö, denna gång på ul-grejjerna och det gjorde drillningen betydligt roligare. Håvmästare Håkan gjorde inget misstag när han håvade en regnbåge på styva kilot.

 

Regnbåge ca: 1,1kg

 

Strax efter kl. 22 plingar det äntligen i ett av mina spön. Min nyinhandlade haspel fick jobba lite innan jag kunde posera med en regnbåge på strax över kilot.

 

Regnbåge ca: 1,1kg

 

När jag står och rensar min fisk plingar det i ett spö och återigen är det Anders som har turen med sig. Denna fisk är lite större än dom andra och för skojs skull väger vi den och konstaterar vikten till 1,35kg.

 

Regnbåge 1,35kg

 

Tiden susar iväg när vi sitter och småsnackar vid elden. Klockan två tycker vi att det får vara nog och Håkan den ”rutinerade” regnbågsfiskaren får tillslut se sig besegrad…

 

Igår så drog jag och Anders tillbaks till sjön. Denna dag så var fisket mkt segare och det tog många timmar innan Anders kunde fånga en kilosfisk på sin ”hotspot”.

 

Regnbåge ca: 1kg

 

Det visade sig bli den enda fisken vi lyckades fånga...

Share

 

Valid XHTML and CSS.