Väder Luleå

Logga In23/7 Nära skjuter ingen hare... PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2011-07-23 15:07

I måndags började man jobba efter 4v semester. Det har gått tungt i veckan måste jag erkänna, man vänjer sig fort vid att kunna sova lite längre på morgonen för att sedan göra lite vad man vill...

 

Rickards gössatsning har gjort att vi andra fått upp ögonen på det fascinerande vertikalfisket, dessutom kan man bedriva det när gäddfisket är som sämst.

Började med att använda mina abborrprylar men efter att ha testat Rickards vertikalset och känna vilken skillnad det var så blev jag ”tvungen” att inhandla ett eget, efter det har jag varit ute på ett par riktade göspass.

Även fast det har gått segt några svängar så har vi lyckats dra gös nästan varje gång och det känns som att vi börjar lära oss på vilka ställen och vilken bottenstruktur gösen föredrar.

 

Igår var jag och Håkan ute på ett pass som började extremt segt. Tror det tog 2 timmar innan vi hade första känningen, tyvärr så ville inte fisken vara med. Vi fortsatte att nöta och gösarna fortsatte att inte vilja fastna på krokarna.

Tillslut får jag på en fisk som drar iväg med lite lina. Jag säger till Håkan att är det här en gös så är det en fin en. Vi tror att det är en gädda ända tills den kommer upp till ytan, då får jag se att det är en riktigt fin norrbottensgös som borde ha vägt någonstans mellan 4 och 5kg, tyvärr sliter den sig i precis innan jag får den till båtkanten. Vi fortsätter att nöta och lyckas fånga en mindre gös och missar ett par hugg till innan klockan blir sent och vi ger upp.

 

Jag är riktigt bitter för att jag tappade gösen men samtidigt att skönt att ha haft kontakt med en större fisk då vet man ju iaf att man är på rätt spår…

Share

 

Valid XHTML and CSS.