Väder Luleå

Logga In28/7 Fin sommargädda PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2011-07-28 21:52

For igårkväll iväg med David för att köra lite skönt och avkopplat  sommarfiske.

Har på senare tid kört endel gäddpass med ganska bra resultat trots mitt i sommaren (då det i vanliga fall brukar kunna vara segare än segast). Har på de senaste 3 passen haft ett par finare gäddor i båten med en topp på 9,5kg som togs av en kompis.

 

Konstigt nog så finns det vissa vatten som bara är så "av" på sommaren och vissa vatten är verkligen mer "på" mitt i sommaren än på de vanliga heta perioderna. Sen finns det även några få vatten som är "halvpå"  året runt men dom känns sällan värda att lägga just något större engagemang på. :)

 

Känns nästan för bra för att vara sant att kunna hitta bra platser som man kan fiska av i shorts och t-shirt! LYX på hög nivå!!

 

Nåväl åter till storyn... Vi drog ut med en feeling att fisket skulle kunna vara förhållandevis segt pga den extrema värmen som varit senaste dagarna men ACK så fel vi hade. Vi hann inte fiska (läs jigga) vidare mycket innan dagens tunggung klev på, en ganska vild fight och den närmade sig båten och David säger "äh den var inte så fin jag fortsätter fiska".. Varpå jag utbryter ÄR DU SERRIÖS??? Såg du inte buken.. Vilket han självklart inte gjorde.. Nåväl jag fick handlanda den själv och det gick riktigt prima det oxå..

Blev mäkta impad av både skallen och buken... Däremot såg den allt för kort ut för att nå några supervikter, och när vi måttade den till 105cm så tippade vi den till en nia..

Men digitalvågen låste däremot  vikten på härliga 10,03 kilon efter avdrag av vågsäck :) snacka om marginalerna på rätt sida och helt sjuk kondis för att vara i denna månad!

 

Gädda 10,03kg 105cm

 

Blev riktigt nöjd över denna gädda, att lyckas mitt i sommaren är för mig bra mycket roligare än att ta en fin gädda under dom heta perioderna. Även superkul att börja få lite kläm på hur sommarfisket funkar här uppe!

 

Men hur gick resten av passet då? Jo vi fortsatte fiska av ett gäng heta ställen och fick rätt många små vilda 2-4kilos gäddor och david toppade med en 5-6 kilos.. Kan bara summera kvällen som en riktigt varm och lyckad sommarsatsning!

 

Over and out!

 

Tänkte någon gång framöver skriva en liten mini artikel om hur vi fiskar Predator jiggen / andra jiggar med bäst framgång då det verkar vara många som funderar hur en jigg bör fiskas vid olika situationer!

 

 

 

 

Share

 

Valid XHTML and CSS.