Väder Luleå

Logga In1/8 Mer Gösfiske PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2011-08-01 16:44

Jag och David drog på ett kortare kvällspass. Vädret var perfekt med en lagom vind så råkade nämna åt David att det här kommer bli ett kanonpass…

 

Fisket började dock extremt segt. David drog efter någon timma årets minsta gädda. Själv hade jag inte känt ett pill på vertikaljiggen till vi testade vid en skarp djupkant.

Plötsligt får jag ett grymt aggressivt hugg och möter upp med ett lika aggressivt mothugg, fast fisk! Den gör ett par utras och då börjar jag direkt misstänka att det är en gädda som klippt betet. Den fortsätter att fightas bra tills den kommer upp till ytan. Både jag och David blir lika förvånade att se att det är en gös som sitter i andra änden.

 

Gös 3,5+

 

När gösen väl är inne i båten inser jag att jag bara har med mig Little Samsonvågen som är markerad till 3kg (sen går den att dra lite till). Känns bara pinsamt att försöka väga den, vågen slår i botten innan fisken är helt i luften. Uppskattningsvis borde den ha vägt någonstans kring 4kg, en riktigt fin gös från norrbotten, kanske till t.o.m. över Rickards mål på 4kg… (Hade varit kul att lyckas före han…)

Vi fortsätter fisket men det slutar som det började, extremt seeegt.

 

Nu blir det att köpa en till våg som man alltid följer med i den här fiskeväskan, är så lätt hänt att man missar att flytta över från monsterbagen.

Share

 

Valid XHTML and CSS.