Väder Luleå

Logga In24/8 Göspers! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av David   
2011-08-24 19:00

Gössatsningen har fortsatt i raskt takt framåt. Suget har inte minskat efter att snittvikterna ökat efter varje satsning.

 

Denna gång var det åter jag och Björn i båten.

Efter några svängar utan större gös för min egen del så hade jag en känsla av att det äntligen skulle vara min tur.

Vi började fisket denna dag med att leta bågar på ekolodet. Efter ett tag hittade vi en fin kant där vi släppte ner  jiggar på några misstänkta gösar. Efter några timmars hopplöst vertikalande var det något som valde att ta min jigg genom att klippa fluorocarbontafsen, av gungningarna att döma var detta en finare fisk, gädda eller gös får vi aldrig veta…

 

Efter det valde vi att satsa på trolling.

Även här gick fisket segt till en början. Ett par gäddsnipor var resultatet tills jag hittade rätt bete för dagen, en Mieko Niva.

Det började med 2st gösar kring kilot. 3:dje gången gillt så vart det pall i spöt. Efter några tunga knyck vid botten började fisken snällt följa med vilket fick oss att misstänka ”Gösta”.

Fisken kom tungt pråmande mot oss, först vid båten gjorde den ett par riktiga djupdykningar. Måste erkänna att det var riktigt längesen jag var så spänd att få se vad som skulle dyka upp. Känslan påminde om min första gädda över 10kg.

När fisken bröt ytan såg vi att det är en riktigt fin gös. Björn stod redo med håven men jag blev ändå tvungen att skrika det självklara ”TA DEN, TA DEEEEN”. Håvningen gick som vanligt smärtfritt.

 

Gös 5,72kg 88cm

 

Fisken fick ligga och återhämta sig medan vi rensade undan i båten. Vi började med att mäta fisken på avkrokningsmattan till hela 88cm, konditionen var tyvärr inte den bästa men vågen tyngdes ändå ner till mycket fina 5,72kg. Äntligen ett gös-pb man inte behöver skämmas över i norrbotten.

Känslan efter releasen när fisken simmade mot djupet var underbar, speciellt med tanke på att man fick lyckas när det är så lite tid kvar på gössäsongen.  Det känns nästan som att gösarna kan få vila till nästa säsong nu när gäddfiskeperioden närmar sig.

 

//David

Share

 

Valid XHTML and CSS.