Väder Luleå

Logga In2/11 Sista svängen PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2011-11-02 20:16

En lång säsong lider mot sitt slut, i helgen parkerade jag båten för vintern och hade det inte varit för Rickards gädda helgen före så hade det redan varit gjort.

 

Hade bestämt mig för att göra ett sista sväng för att ta en 10+ från båt, så jag tog ledigt i fredags.

Sjösatte strax efter kl 07.00 och satte igång att fiska. Tyvärr så började fisket precis lika dåligt som det gjort hela hösten. Jag hade inte ett hugg innan kl. 11.00 när jag av en slump hittade en yta där några gäddor hade samlats. Där lyckades jag iaf ha ett ganska roligt fiske med några gäddor kring 6-7 kilo innan Robin dök upp och det var dags att dra vidare.

 

Vi drog iväg till en plats där vi dragit någon tia men där vi normalt inte lägger särskilt mycket tid.

Hinner bara dra ca: 10 kast innan en fin gädda inhalerar min Fluffer (från betesgurun MangeBoy) som jag vevade in just under ytan. Skallen såg vid hugget riktigt fin ut men med årets kondis så vågade man inte hoppas på för mkt.

Efter en tung rusning och lite bökande vid båtkanten glider gäddan snällt in i håven, då får vi se vilken buk hon hade.

FLUFFER FETTO

Måttbandet visade 111cm lång med en omkrets på 60cm och förhoppningarna låg på 12+… Men med en ganska slapp mage och en något tanig rygg så stannade vågen på 11,7kg.

 

Gädda 11,7kg 111cm

 

Nu är jag inte ledsen för det, utan ganska nöjd att jag i sista sekund lyckades även detta år trots att det såg riktigt mörkt ut.

 

Plötsligt händer det…

Share

 

Valid XHTML and CSS.