Väder Luleå

Logga In6/12 Bättre sent än aldrig!! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2011-12-06 23:05

Hoj hoj

just hemkommen från en av miekos "Hällekvällar" och mer fiskesugen än någonsin, så jag får skriva av mig här istället!!

Har varit riktigt dålig på uppdatering i höst så tänkte därför köra en lite längre resume av hösten som varit!

 

Fisket kom igång ganska tidigt och man hittade ganska snabbt de större exemplaren dock utan någon som hellst kondition att tala om. Gäddorna som kom upp hade varken ryggbredd eller bukfylla vilket resulterade i ett gäng gäddor mellan  110-120cm som vägde snuskigt låga vikter. (vilket förmodligen kom sig av det extremt varma vatten och extremt sena ihopklumpningen av betesfisk)

 

Beslutade därför att lägga fisket på is tills vattentempen sjunkit och kondisen förhoppningsvis blivit bättre. Det som inträffade då var att århundradets regnperiod satte igång och fullkomligt dränkte alla sjöar/älvar och fisket blev totalt värdelöst! Jag hade massvis med bompass på rad och måste medge att man blev en smula uppgiven och började fundera om denna höst skulle bli den enda hösten då ingen tia kom upp i teamet trots stenhårt fiskande från några av oss.

Jag fortsatte fiska hårt men istället för att köra gamla säkra ställen så testades det konstant nya ställen och rekades för fullt. Körde under denna tid mycket ihop med mangeboy som konstigt nog hade riktigt bra fisken på några av sina ställen men gärna ville reka och hitta andra vatten med bättre potential och utan fisketryck!

Mestadels gick fisket precis lika segt som det gått även på dom vanligaste hotspotsen, men nångång mellan varven hade vi stundtals riktigt hyggliga fisken med mycket mängdfiske och toppar kring 7-8 kg.

 

Nötandet och letandet fortsatte och tillslut på ett av passen smackade det äntligen upp en plussare på ett sjukt oväntat ställe, det var då lugnet lade sig och jag började fiska för nöjes skull och inte för tvånget att ta en tia!

Fortsatte att testa nya vatten och blev i slutänden en riktigt lärelserik höst med mycket nya ideer och teorier! Ännu ett lyckat pass på ett oväntat ställe skulle även komma under hösten och det var björnes 11+ gädda. Han fiskade på en annars ganska säker sjö men hade ej något vidare fiske, jag skulle komma och hoppa i hans båt och fortsätta fiska men föreslog istället att vi skulle testa ett annat ställe som var en riktigt chansning och det var han med på. En stund senare satt han med en av de fetaste gäddorna vi sett här uppe och den överlägset fetaste gäddan i år. Riktigt taggad att två stycken i vanliga fall oheta platser nu var de enda som levererat denna höst och framförallt med sån kondis!

Den gäddan var dock inte fetast så länge, några dagar senare drog jag och David ut och körde ett hårt spinnfiskepass och efter lite letande så håvade David en gädda åt mig som hade en kondis jag aldrig trodde var möjlig här uppe... På knappt 112cm så lyckades hon pressa ner vågen till dryga 13 pannor! (13.05 för att vara exakt) Denna gädda hade verkligen allt, pansarvagnsrygg, quasimodo-puckel och buk som en tjockholmen deltagare!! Sjukt nöjd och hösten kändes fulländad...

 

 

Gädda 13,05kg 112cm

 

Efter detta så fiskades det flitigt och kom även upp ett gäng riktigt fina gäddor i både bra och dålig kondition dock ej nån i samma kaliber som ovan nämda, men det kändes efter ett tag helt OK att konservera båten och ta det lugnt med fiskandet och istället försöka ladda inför en comeback på ismetet!

Jag väntar fortfarande att isen ska lägga på lite intresantare ställen så man får damma av ismeteprylarna och ge isfisket en andra chans!

 

Over and out // RoPpIn ;-)

Share

 

Valid XHTML and CSS.