Väder Luleå

Logga In21/7 Regnbågsrally! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Rickard   
2012-07-20 18:42

När Jimmy fick höra om det grymma ädelfisket vi hade för några veckor sen (se tidigare inlägg), blev även han sugen på en tripp till detta ställe.

Vi kommer fram ganska sent på natten. Trots kraftigt fiskesug bestämde vi oss för att gå och lägga oss och börja tidigt på morgonen därpå.

När vi vaknar ser vi att det är alldeles spegelblankt på vattnet och fort som f-n var kläderna på, ölen packad och båten i sjön.


Vi började med trolling och det tog inte många minuter så hade vi dom första fiskarna i båten. Bäst levererade våra miekowobbler i orange/guld i storlek 10-12cm. Dom flesta regnbågarna låg runt 2 kg med toppfisk på 3 kg, antalet var det heller inget fel på för vi hade ofta dubbel och ibland trippelhugg på spöna.


Jimmy som hade fått i uppgift av chefen där hemma att ta med sig matfisk hem fick sig ett ordentligt träningspass med filékniven.


Vid lunchtid drog ett kraftigt regnväder in och vi fick söka skydd i stugan i några timmar medans kläderna torkade och vi passade på att äta och sova. Kvällsfisket fortsatte i samma stil med flera regnbågar på ca 2 kg.

Dagen efter dyker Björn, David och Robin upp vid middagstid.

Regnbåge 3,7kg


Björn visade direkt var skåpet skulle stå med en riktigt fin regnbåge på 3,7 kilo. Den tog på ett testbete som han fått av Svenne på Mieko.

Sen gick dom in för att ta några större Rödingar och även där var Björn den som lyckades bäst med 2 st på 2,05kg.

 

Röding 2,05kg


Trots stor ansträngning av mig och resten av grabbarna lyckades vi inte bräcka dessa fiskar denna resa.


Men nästa gång då..... :)

 

Share

 

Valid XHTML and CSS.