Väder Luleå

Logga In4/9 4-Dubbelhugg PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2012-09-04 21:40

Har kört ett gäng "testa nya vatten turer" på sistone och ett av dem blev riktigt lyckat.

Mötte denna dag up Mangeboy för att ge oss på lite hardcore pelagfiske! Var själv sjukt längesen jag körde trollingfiske då jag nästan helt snöat in på de sköna huggen spinnfiske ger. Men omväxling förnöjer sägs det! Eftersom det var pelagiskt fiske över stora ytor som var planen så passade vi på att öka på chanserna med många spön. Vi tröck ut 3 paravaner på varje sida + ett spö rakt bakom propellern på kort utsläpp.

Vi gnuggade på ett ganska bra tag innan de första små pikesen small på.. Efter ett tag så plaskar det till rejält på yttersta paravanen.. Såg att det var en ganska bra gädda och uppmärksammade mange att hålla koll på spöet ifall den skulle kliva på betet som låg på kort utsläpp just bakom. Men si det gjorde den inte utan istället så pangade den på paravanen igen efter 20 sekunder.. Och sedan en gång till.. Och igen.. Efter 5 utfall mot paravanen under ca 100m så gav den sig slutligen efter ha hållt kvar den i käften en stund.

Sjukt att en sån stor gädda 9-11kg kan vara så arg på en stackars Black Beast paravan :) (som förövrigt är klart bästa och smidigaste paravanera jag testat av väldigt många) Och ännu sjukare att den är så bra att gäddan total ratade betet som var någon meter bakom!! ;-)

Sen har vi ganska segt fiske tills gäddornas Happy Hour började. Pang, Pang, Pang... Det smällde på 3 spön inom loppet av någon sekund och när vi jusst kollar på varandra och börjat drilla så smäller det på en 4e gädda! Helt sjukt! Alla gäddor kändes som riktigt fina dessutom. Jag står med 1 spö i varje hand och har tungung medans mange inriktar sig på den som känns tyngst av "hans två". Manges gädda gick upp och ruskade med skallen i ytan några meter bakom båten och jag säger att de där kan fan va ett pers mange! Han svarar med att säga att mina två gäddor inte heller ser så jävla dåliga ut.. Efter lite mixtrande så krokar jag av den ena av mina gäddor som låg kring 8 kilo och tar upp den andra samt hjälper mange med sin. Väl i båten så ser vi att det var ganska slapp kondis på båda gäddorna men manges gädda pressade vågen till 10,5 och min uppskattade vi till ca 7 pannor! Efter vägning o fotning så tar vi in sista gäddan som låg kring 6kg.

 


Sick!! 31,5 kilo gädda på typ 10 sekunder :-)

 


Efter det så fortsatte vi med mer normalt pelagfiske och drar nån till knatte innan vi blev tvugna att bege oss hem, men med en riktigt nöjd Mange som faktiskt tog en 10+ på ett bete som han tillverkat endast för denna dagen och sjön! Såå kul när teorierna stämmer!

/Trolling robin ;-)

Share

 

Valid XHTML and CSS.