Väder Luleå

Logga InDen perfekta paravanen? PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av roppin   
2012-10-22 08:47

Den perfekta paravanen, existerar den?

Jag är en som alltid letar efter förbättringar på de flesta saker man pysslar med och självklart kom även sidoparavanerna under inspektion.

Har förmodligen testat de flesta paravaner på marknaden utan att riktigt vara nöjd, antingen har dom dragit för dåligt vid höga farter, stegrat för mycket, går för djupt mm mm mm.

Testade även att modifiera många av dem och fick till dem hyffsat men fortfarande inte helt klanderfritt. Men så en vacker dag fick jag tips av "pasi75" som hade köpt ett par paravaner som drog helt sjukt bra i alla hastigheter, sagt o gjort så beställda jag oxå ett par. Paravanen hette Black beast XL och visst den drog sjukt bra, tyvärr så bra att den löste ut linutlösaren hela tiden (trots att man trimmade linutlösarna) och var alldeles för klumpig vid drillning.

Letade vidare och hittade tillslut Black beast Medium, samma paravan fast mindre men fortfarande lika galen på att dra som sin storebror. SUCCÈ!

 

black beast sidoparavan

 

Den drog ut alla typer av vobblers ända upp till 35cm utan problem! Lagomt små och smidiga och funkar prima även till gös, öring mm! Men självklart hittade jag några förbättringspunkter även på denna... B-)

Till att börja med så kom vissa med scotty klämmor (som i min mening är dom bästa) och vissa kom med någon svart ful grejj som inte dög mycket till, så böt ut så alla hade scotty mini klämmor. Efter det så störde jag mig på att de ibland började skära innåt båten vid för tvära svängar.. Lätt fixat, gjorde ett veck längst bak på paravanen (funkar som ett roder) så den alltid drar utåt. Sen var den klar.. Eller? Njaa självklart kastades beteslåset bort och dit med ett Berkley Easy Clip, vilket underlättar rejält för både av och påsättningar.

 

 

Bockas till motsatt sida mot linutlösararmen

 

Klar nudå? Nja tyckte den syntes lite för dåligt så folierade hela flyt delen i fluo-orange plastfilm och limmade med epoxi runt om för extra safe. Nu syns dom i alla tänkbara ljus och trollar man nattetid så trycker jag bara ner en lysstav så är den biffen också kirrad.

Sen eftersom jag ville att paravanen skulle dra så lite uppmärksamhet som möjligt underifrån så tog jag och lackerade den vit/beige istället. Siluetten är grymt viktig för oss gäddfiskare....... ;-)

Och nu efter alla modifieringar så måste jag erkänna att dom fiskar sjukt bra!! Kan tillomed trolla en heldag utan några hjärnspöken ;-)

 

Paravan1

 

//Robin

 

Share

 

Valid XHTML and CSS.