Väder Luleå

Logga In17/3 Smyger mot våren! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2013-03-17 22:04

Eftersom det varit lite dålig aktivitet här på sidan i vinter så är det nu dax att börja komma in i "fiske tänket" igen efter en lång dvala.

Själv kommer jag kanske köra något enstaka ismetepass när plusgraderna börjar komma och förmodligen kommer dom andra lägga en del passa oxå. Men det jag främst går och längtar efter är att komma igång och satsa på bottenmetet efter gädda vilket oxå kommer bli årets mål att försöka knipa en fining på. Har förut kört endel ströpass på bottenmetet men aldrig gett det tillräckligt med tid, så i år ska det bli ändring på den saken och har redan sett ut några ställen som känns glödheta nu inför förleksfisket.

För att stilla lite av fiskesuget så har jag och Björn lagt en rejäl order med blandade metesaker från prologic / savagear som borde dimpa ner hos Mieko vilken dag som hellst! Spännandee!!

 

Har även varit och bunkrat upp med betesfisk tidigare i veckan. (självklart inte allt på bilden)

Blev ett gäng med småbrax, snipor & några finare mörtar som fick frysas ned i väntan på våren! 

alt

 

Sen på betesfronten så kommer det även bli ett riktigt spännande år. Efter mycket testande och justerande så kom jag och S-O Larsson äntligen fram till två stycken helt nya Mieko beten som kommer komma ut i vår. Vi började med framtagningen redan förra året och tanken var att ta fram ETT nytt bete till 2013 men efter testfisken i höstas så var det inget att fundera på, det blir två stycken glödheta beten som kommer lanseras i vår. Succér under testfisket -båda två!

Sen kommer det även ett par riktigt intressanta nyheter på jiggskalle fronten som också kommer här framöver.

 

 

Det är inte bara Miekofishing som tar fram nya beten, även MB79Sweden har tagit fram ett nytt bete som kommer gå under namnet LadyBoy. Har redan fått ett paket skickat för testfiske och ivrig som man är så har man redan varit och letat upp öppetvatten och kastat lite. Utan att ha fått någon fisk på det så törs jag lova att det kommer bli en HIT!

LadyBoy påminner lite om fluffern i dess användningsområde men den är betydligt mer lättfiskad och har istället en riktigt vickande och rullande gång. Fiskas i detta utförande (shallow) på ca 0-1m och går vid normal inspinning precis under ytan och skapar porrig plog! Har även fått ett par Azkikr SuperShallow (helt oviktade) som känns råheta dom oxå, som ska testfiskas hårt i höst!!

 

LadyBoy är de två översta på bilden

alt

 

 

Med lite tur kanske jag återkommer med några bilder på Miekos nyheter oxå här framöver!

Håll utkik!

 

/Robin Utbys

 

Share

 

Valid XHTML and CSS.