Väder Luleå

Logga In3/4 Ismete i kanonväder! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Håkan   
2013-04-03 19:17

Ismete efter gädda denna säsong har varit grymt segt med många bompass och ett fåtal mindre gäddor.

 

De har varit svårt å hitta gäddor som har varit i stöten, under dom flesta passen har huggen uteblivit. Om de då beror på att dom trycker statiskt på botten är svårt att säga.

 

Under påsk helgen körde några från teamet en satsning som även Markus Öqvist och Henrik var med på. Vi hade sammanlagt 32 spön ute men lyckades bara fånga en gädda på hela dagen, (snacka om segt fiske…)

 

Under andra passet under påskhelgen fick jag och David en tung start på dagen då borren gav upp efter fjärde hålet, och de var verkligen inte läge för det, för bättre väder får man leta efter. Så det var bara och packa ihop prylarna.

Vi ringde till Rickard som har den andra borren och bestämde oss för att möta upp han på ett annat vatten. Det visade sig bli ett lönsamt drag.

 

Fisket var dock segt till en början, det dröjde ca en timma innan första fällningen kom och de kom på Davids spö, men den fisken valde att spotta. En stund senare högg det igen på samma spö och den här gången satt den. Den bjöd på några fina rusningar innan den kom till hålet och det visade sig vara en skaplig sju-plussare.

Med tanke på att gäddorna verkade vara i stöten så valde vi att med jämna mellan rum borra nya hål och det visade sig vara givande.  För efter varje flytt av spön dröjde det inte länge innan det högg och det fördelades på oss båda.

Sista hugget för dagen fick jag känna ett grymt motstånd i den andra ändan av linan. Efter ett flertal rusningar kom fisken slutligen till hålet och efter ca 10 minuter får jag fisken att vända upp i hålet. Det visar sig vara en ståtlig dam på 10,3 kg fördelat på 111cm.

 

Gädda 10,34kg 111cm

 

En summering av dagen. 3 gäddor över 7 kg, två över 6kg och en topp gädda på 10.3kg och flera hugg från samma hål.

 

DN 71 dn 72

 

Slut ord: grymt kul när gäddorna är i stöten.

Share

 

Valid XHTML and CSS.