Väder Luleå

Logga In17/6 Norgetripp PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2013-06-17 20:31

Norgetrippen 2013

 

I flera år har jag lyssnat på S-O Larsson när han berättat hur roligt och beroendeframkallande fisket efter Hälleflundra är och visst blir man sugen.
I år så bestämde jag och David för att ge det en chans, vi bokade in en vecka tillsammans med S-O på Tromsö Hälleflundracamp. Just tidpunkten på året kanske inte är optimal för mängdfisket men snittlängderna och chansen på en megaflundra är riktigt bra.

 

Självklart så lyckades jag åka på feber dagen innan avresa men fiskegalning som man är så var det bara skotta alvedon och sätta sig i bilen. Det var inte den trevligaste upplevelsen att sitta sjuk i en bil i flera timmar men väl framme vid fiskecampen fick vi en rapport om en hälle på 241cm och då tog fiskefebern över.

 

David fick det första hugget för resan och landade efter en bra fight sin första hälleflundra på 137cm.

 

Hälleflundra 137cm


Efter det så dominerade David antalsmässigt. Slutade med att han drog upp 5st i storlekarna 82cm, 102cm, 124cm, 128cm och 137cm

 

Hälleflundra 128cm

 

För mig gick det betydligt segare, inte förrän den 5:e dagen small det. Fiskade en Savagear Sandeel på mitt vanliga gäddspö upp till 150g och vilken fight det blev...

">

 

Hälleflundra 150cm

 

Svenne lyckades även han bända ett par flundror!!

 

 


Under veckan visade sig vädret från sin bästa sida och hade det inte varit för snön på bergen hade man kunnat tro att man var i medelhavet. Siktdjup på mer än 10m, strålande solsken och temperaturer upp emot 25 grader.

 

Tromsö Fiskecamp i sig var också en höjdare!!!


Vi bodde i lägenheten som är byggd ovanför butiken. Där fanns allt man behövde och hade man missat att handla något var det bara traska ner till butiken så gick det mesta att lösa.

 

För mig var det här första resan till Norge men som det känns nu så blir den garanterat inte den sista! Nästa gång får dock se till att ha förberett sig lite bättre med "kveitehail"...

 

Vill ni läsa mer om vårt fiske i Norge och annat som händer så rekommenderar jag er att ta en titt på Miekobloggen.

Share

 

Valid XHTML and CSS.