Väder Luleå

Logga In4/4 Trevligt ismetepass PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2010-04-04 19:52

Igår blev jag på pappret ett år äldre och det firades med ett "par" öl och en krogsväng. Imorse blev jag väckt och upphämtad av Håkan, vi hade tydligen bestämt oss för att ta ett gäddpass.

 

Vinglig och med en extrem huvudvärk slet jag pulkan genom flödvatten och snö för att sedan måsta borra en massa hål... När vi äntligen ska till att sätta oss ner plingar det till. Håkans spö signalerar hugg och han flyger fram över isen, jag står kvar och ser om det inte är en blindfällning... Men Håkan gör mothugg och drillar en fisk som ser tung ut. Tyvärr släpper gäddan när den börjar närma sig hålet.

 

Sen hinner vi luta oss tillbaks ett tag innan jag får ett hugg. Springer så gott jag kan med min dagsform och när jag får tag i spöt börjar linan rusa ut ur rullen. Gör ett mothugg så att spötoppen går av (måste ha fått sig en skada...) och börjar drilla. Fisken känns liten ända till den kommer till hålet då börjar den bråka... allt går fint och Håkan lyfter upp en fin gädda som pressar vågen till 8,1kg, ett nytt personbästa för mig som inte lyckats så bra med ismete.

 

Gädda 8,1kg 112cm

 

Sen har Håkan ett par gäddor som spottar mörten när han kommer fram till spöt innan jag får hugg igen. En fet liten krabat kring 5kg blir avkokad.

 

Håkan fortsätter med att gå bom när han missar en gädda till.

 

Vi hinner sola en bra stund innan det signalerar hugg på spöt där jag tog 8-kilosen. Springer dit och gör mothugg. nu möts jag av lite tyngd i andra änden och vi funderar lite om det kan vara samma gädda. Men den här vill inte komma upp  jag får försöka flera ggr innan jag får upp nosen i hålet. Då möts jag av en gigantisk skalle... Håkan lyfter snabbt upp den på avkrokningsmattan där vi ser att den är rejält lång. 117cm visar måttbandet men tyvärr långt ifrån toppkondition... Endast 8,6kg. Nedslagen kan jag iaf konstatera att jag höjt mitt PB en gång till.

 

Gädda 8,6kg 117cm

 

Håkan missar en gädda till innan jag avslutar dagen med en 4-kilos i samma hål som 8-kilosarna.

 

Nu börjar det nästan tära på en att inte riktigt lyckas med den här metoden... många timmar har det blivit och när man får en som har rätt längd har den pisskondis... jaja vikterna går ju iaf uppåt och tian kommer väl som vanligt när man minst anar det.

Share

 

Valid XHTML and CSS.