Väder Luleå

Logga In11/4 Fin kondis! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av David   
2010-04-12 07:54

Måste säga att efter ett uselt isfiske för mig hade man nästan börjat tappa helt tron på att man någonsin skulle lyckas med nån lite finare gädda från isen.

Har haft ett riktigt spenrace hela vintern, inte ens lyckas ta nån över 7 kg, dom andra i klubben har lyckas bättre varje gång vi varit ut. men skam den som ger sig! =)

Jag Rickard och Björn åkte ut i lördags för att köra ett pass, Rickard och Björn var några timmar före mig ut på isen, jobbade till 08.00 på morgonen, sen var det bara kasta sig i bilen och blåsa iväg.

Snabbt ut på isen och rigga ut spöna, hade stora förhoppningar på detta vatten, vet att det simmar riktiga as där. Men denna gång skulle det visa sig vara som vanligt, bara spenar i farten!.

Så det vara bara packa ihop grejjerna och blåsa in till stan för nattjobb igen!.

 

Jag och Håkke hade snackat ihop att vi skulle köra bara ett lojpass på söndag mest bara för att få komma ut och sola lite.

Hade bara några dömörtar som vi skulle köra med först. men innan vi åkte mot sjön vi hade tänkt fiska i så åkte vi förbi en av våra mörtstugor för att kolla om vi skulle få me oss nån levande mört, det visade sig vara proppfullt med mört i stugan, och riktigt fin size på dom också! så nu tändes förhoppningarna igen!, ringde till Rikard och berättade om mörtarna, och inte kunde han hålla sig från att komma med ut då han heller.

Tillslut kom vi fram till sjön vi skulle fiska i. Vädret kunde nog inte vara mycket bättre! strålande sol och vindstilla.

Vi riggade upp spöna och satte oss ner för njuta i det härliga vårvädret.

Hann inte ens slå sig till ro innan ett av mina spön löst ut, snabb som en vessla fram till spöt och satt ett fint mothugg! kände direkt att det var tyngd i gäddan! det bara skrek i rullen när linan matade ut!!

Började direkt tänka i 10+ tankar! och dom tankarna blev ju inte mindre när jag fick se den i hålet, såg direkt att det var riktigt fin kondis på den, så nu vara det bara upp till längden att avgöra om det skulle knäcka 10kg gränsen.

Efter flera rusningar fick vi äntligen upp den till hålet, såg att den var sjukt fet när vi höll den i hålet, men när den kom upp på mattan insåg vi att längden var inte var va vi ville att den skulle vara, kändes lite tungt att när vi äntligen lyckas få en med grym kondis att den inte då skulle kunna ha längden med sig. Gäddan vägdes till 8,9 kg och en längd på 105cm

 

Gädda 8,9kg 105cm

 

Jajja kände mig ändå nöjd =), var ju trots allt en PB-gädda för mig från is. Och måste ju säga att man fick upp förhoppningarna igen för ismetet. Hoppas nu att vädergudarna är me oss så vi hinner fiska lite mer i vår från isarna! =)

 

 

// Daven

Share

 

Valid XHTML and CSS.