Väder Luleå

Logga In18/4 Ett steg närmare... PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2010-04-18 19:03

Imorse drog jag, Håkan och David ut på ismete. Kl.05.00 när vi vaknade snöade det och det blev lite med hjärtat i halsgropen man stack iväg med sommardäcken.

Håkan och David har dom 2 senaste passen dragit varsin fet gädda och förhoppningen var att vi även idag skulle kunna lura nån fin gädda trots att vädret inte var på vår sida.

När vi hade riggat upp spöna satt vi bara en liten stund innan David landade dagens första (och enda för han) gädda som vägde drygt 4kg. Sen lyckades jag fånga 2st små innan det blev dött... Vi hade en liten överläggning om vi skulle testa ett annat område men bestämde oss för att vara lite tjuriga...

Jag hann slumra till och väcktes plötsligt av en ålpingla som signalerade hugg. Lite yrvaken sprang jag dit och gjorde mothugg på en fisk som kändes tung... Håkan och David såg att det var bra böj i spöt så dom kom dit för att hjälpa till. Gäddan gjorde ett par fina rusningar mot botten innan vi fick se den i hålet. Den såg ut att sitta i mungipan och dom som har ismetat vet att det kan innebära lite bekymmer när dom sitter så, man får liksom inte upp "näbben" i hålet. David visade då att han är beredd att offra en högerarm för att få se en fin gädda. Han stoppade ner armen och fick med ett ordentligt gälgrepp upp gäddan på avkrokningsmattan. Den var riktigt fet, tyvärr såg den ut att vara lite för kort. Måttbandet visade 105cm och vågen 9,2kg, vilket betyder ett steg närmare ismete-tian och så klart ett nytt ismete-PB för mig.

 

Gädda 9,2kg 105cm

 

Medan Håkan och jag krokade lös och vägde gäddan hann jag få napp på ett annat spö, en liten "spene" som jag lät David drilla... Sen fick jag ytterligare 3st smågäddor varav en så liten att jag bestämde mig för att agna med den. Dagen gick och Håkan fick äntligen spräcka nollan innan vippan med lillgäddan löste ut. Sprang dit och kände på linan men kände inget särskilt så jag drog sakta upp gäddan för att se om den hade några huggmärken men den kändes kanske lite tyngre än den borde...  När jag inte fick upp den genom hålet tittade jag ner och ser lillgäddan tvärs under hålet och en stor gäddkäft som håller rakt över den. Får inte till något mothugg och plötsligt är det bara tomt i andra änden av linan. Kan inte ens gissa hur stor den var men helt klart var det en finare gädda...

Efter detta händer det inget mer på flera timmar så vi ger upp, packar ihop och far hem.

Share

 

Valid XHTML and CSS.