Väder Luleå

Logga In24/4 Ismete i blåsväder PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Håkan   
2010-04-24 21:51

Jag Rickard och David bestämde oss för att prova ett vatten som var hett förra året den här tiden.

Uppe före tuppen fick jag som vanligt väcka David och Rikard. Vilket inte är ovanligt... Vi samlades hos mig för att packa alla tillbehör och sen stanna till på statoil och inhandla lite hälsokost. Väl framme på vattnet tog vi ut lite Gps punkter för att få fram dom heta platerna. Vi borrade några hål för att få i några spön.

Det tog inte många minuter så ser jag att ett av Davids vippor hade löst ut, han rusar dit och får till ett bra mothugg. Det visar sig vara en snipa mellan 4 och 5kg sen fortsätter vi att borra resterande hål. När David ska sänka ner mörten i sitt hål händer något märkligt. En Gädda hugger mörten precis när han stoppat ner den i hålet. Ett snabbt mothugg och de ger lite gung i spöet och några rusningar. Det visade sig vara en pigg madam på 5,8 kg, Dagen började bra för David... Rickard hade med sig sitt vindskydd som kom väl till pass. Efter ett tag i vindskyddet pinglade de till i ett av Rickards spön, han sprang dit å gorde mothugg å då menar jag mothugg! Det var fina gungningar i spöt och de visade sig vara en fin dam på 6,8kg. Sen blev det lungt ett tag så vi satte oss i vindskyddet och små pratade och drack kaffe.

Mitt mål var att få en Gädda på mitt Ron thomson spö som är grymt mjukt. Nästa hugg visade sig vara mitt och lotten föll mycket riktigt på Ron thomson. Ett rejält mothugg och det visade sig vara tyngd även den här gången. Med det mjuka spöet gav den en fin kamp och efter några fina rusningar kom hon upp till hålet, en madam på 7,4kg. Sen blev de segfiskat jag fick några mindre gäddor innan vi gav upp...

Share

 

Valid XHTML and CSS.