Väder Luleå

Logga In9/5 Islossning PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av David   
2010-05-09 19:04

Efter en lång säsong med ismete och många gäddtimmar utan någon riktigt stor att skryta med så är det äntligen dags för lite gammalt hederligt öppetvattenfiske. Vi avslutade imetesäsongen med riktigt pissväder så nu när vädret tidigare i veckan visade sol och värme så kunde vi inte hålla oss ifrån att ta fram båten och bege oss ut på en premiärtur.

 

Ringde till Björn vid 6-tiden, inget svar… Konstigt när Björn är den som utgett sig för att vara den piggaste i teamet. Efter några minuter ringer han upp och påstår att han håller på att packa bilen.

Efter standardfrukosten på Statoil drog vi iväg för att reka öppet vatten. Tillslut hittade vi äntligen ett vatten det gick att sjösätta i. Hem fort för att hämta Lindern.

 

Vi hade inga förväntningar på att få något stort, vet inte om vi hade förväntningar på att få något överhuvudtaget… Efter ett snabbt försök med spinn och jerkfiske beslutade vi oss för betesfisk.

 

Efter en seg start lyckas Björn fånga en liten jamare på nått kilo direkt steg förhoppningarna om att det var den här metoden som gällde. Vi fortsatte nöta och fick några spenar dock med många timmars mellanrum. Vädret växlade och helt plötsligt satt vi mitt i en hagelskur. Jag och Björn satt och skämtade om en fiskefilm där dom påstår att fisket blir grymt mkt bättre när det haglar… men det var inget vi märkte nånting utav.

 

Solen sprack igenom och det blev helt vindstilla. Vi hann precis luta oss tillbaka i det härliga vädret när mitt flöte försvann. Fick lite rackel med baitrunnern men får ändå till ett bra mothugg. Kändes tungt men det var den första lite tyngre gäddan på mitt nya 10fotsspö så visste inte direkt vad jag skulle tro. När gungningarna kom sa Björn att den här kan vara fin, jag sa att jag vågar inte tro något förrän jag ser den.

Den följde snällt in mot båten men precis innan vi får se den kom en lång rusning under båten. Då förstod vi att den här kan vara riktigt fin. Björn städade undan i båten och gjorde iordning prylarna för landning. Efter att ha tjurat mot botten en stund kom den äntligen upp till ytan, vi såg direkt att det var en 10+are. Vi hade glömt håven så Björn fick lyfta in den för hand. När den låg i båten så gick tankarna direkt till drömvikten 12kg. Vi Började med att mäta den till en längd av 116cm nu återstod det bara att se om vikten kunde nå reg. Efter att ha dragit av för vågsäcken så blev vikten 11,1kg.

 

Gädda 11,1kg 116cm

 

Trots att vikten inte räckte till reg.vikt så var så kändes det som en riktigt bra start på årets öppetvattenfiske. Och att den kom så oväntat gjorde ju inte saken sämre…

 

Efter det så kunde vi inte ge upp så vi fortsatte fiska i ett par timmar till dock utan resultat.  Efter den här starten så blev vi mycket mer hoppfulla om ett bättre förleksfiske än förra året. Nu känns reggen ett steg närmare!!

 

//Daven

Share

 

Valid XHTML and CSS.