Väder Luleå

Logga In30/5 Tävling PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2010-05-30 12:09

Mieko Gäddfisketävling C&R, Norrbottens första gäddtävling i sitt slag, gick av stapeln i helgen och vi ställde upp med 2st båtteam. Team Mieko PRO bestående av mig och Robin och Team Mieko PRAO (eller vad dom nu hette…) som bestod av David och Håkan.

 

Vi skulle mest bara vara med för skojs skull men ju närmare tävlingen vi kom desto mer tävlingsinstinkter kände man av. När vi anmälde oss fick vi en måttbräda där minigränsen var satt till 70cm. Endast dom 3 största räknas ihop. Sven-Olov drog en snabb genomgång kring 9-tiden och när han gav klartecken stack alla iväg till sina tilltänkta fiskeplatser. Jag och Robin var överlägset först ute på ett av dom heta områdena. Efter ca: 10min dyker nästa båt upp, det är Håkan och David som placerar sig på ett område där vi haft hyfsat fiske tidigare.

Nu var det bara att invänta startsignalen så vi riggade våra spön och satte oss ner och käkade lite ”frukost”. När det är ungefär en kvart kvar till start drar Håkan upp ankaret och så börjar dom köra rakt emot oss. Vi fattar inte vad som händer så vi vinkar att dom ska hålla sig ifrån men när dom kommer nära skriker Håkan ”det blir inge fiske, David har glömt pluggen”. Dom hinner precis in till land innan vattnet når relingen. På land letar dom febrilt något att stoppa i hålet men när dom racklat ett tag hittar David pluggen så det är bara ösa båten och fara ut igen.

 

Under tiden dom tjorvat har starten gått och jag och Robin formligen öser in gädda i båten. Tyvärr är dom små i våra ögon men vi mäter in en del fiskar strax över 90cm. Robin missar en fin gädda över metern vid båtkanten och vi får upp lite förhoppningar att efterleksfisket efter dom större ska ha dragit igång. Det dyker upp fler båtar runt oss, tyvärr ställer dom sig på platserna vi hade planerat att fiska av så vi nöter av ett litet område innan vi drar iväg till några vikar längre bort. Här är fisket långt ifrån igång, vi kastar av vikarna med jerkbaits innan vi bestämmer oss för att köra trolling till det är dags att rapportera in.

När Robin kastar ut sin Zalt hinner den bara landa innan det smäller till. Det är en smal gädda som mäter in på 95cm. Efter lite resultatlös trolling visar det sig vara dagens största för våran del. Vid rampen får vi rapporter om några 7-kilosar så vi antar att vi kommer långt ner i resultatlistan.

Vid rapporteringen i Jämtöns bygdegård möter vi David och Håkan som berättar att dom lyckats få en gädda på 7kg precis innan dom dragit hem. Men i övrigt hade dom fått många men som vi bara små…

 

Vid prisutdelningen visar det sig att det är landfiskeklassen som lyckats bäst. Största gäddan blir en gädda på 8,9kg på 111cm och den killen vinner med en totallängd på 293cm.

 

Båtklassens vinnare har en totallängd på 285cm. Dom hade haft segt fiske men lyckats dra 2st strax över metern. 2:a platsen knep vi med en totallängd på 275cm och 3:e platsen fick Håkan och David på 273cm.

Dessa totallängder visar det som vi upplevt dom senaste fiskepassen, att dom större gäddorna inte har begett sig ut på jakt efter leken.

 

Det här var första fisketävlingen vi varit med på och jag tyckte att det var ganska bra arrangerat för att vara första gången dom körde den här typen av tävling. Tävlingsledningen var nöjd då det var fler deltagare än tidigare när dom inte körde med C&R.

Nästa år kommer vi, om inte något oförutsett händer, också att vara med. Förhoppningsvis vågar fler ställa upp nästa år så vi får lite utmaning. =)

Share

 

Valid XHTML and CSS.