Väder Luleå

Logga In11/6 Ombytta roller... PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2010-06-11 23:42

Jag och Robin drog iväg på ett gemensamt pass, första passet tillsammans sedan nån gång i höstas.

Förra året fick man ju nästan bara se på när Robin drog ena 10:an efter den andra så jag hade egentligen inga stora förhoppningar på att lyckas själv, på sin höjd få se på om Robin skulle lyckas få nån fin den här dagen. Vi hade planerat att fiska av två ”heta” vatten och vi satte ett rimligt mål att iaf dra en över 7kg.

 

Första vattnet levererade riktigt bra den här tiden förra året och det var här vi hade dom största förhoppningarna. Vi började med att trolla av ett mindre område och nästan direkt fick jag fånga och återutsätta en gädda kring 4kg. Efter några timmar trolling och ett par spenar senare bytte vi metod och satsade på lite jiggfiske. Det började lite segt men till slut hittade vi ett litet område där det högg nästan hela tiden… iaf för Robin. Vi drog ett par små och Robin tappade dom som kändes lite finare.

 

När huggen dog ut på jiggfisket riggade vi om till trolling igen och nästan omgående får jag hugg på en av mina wobbler. Den gör ett par fina gungningar sen följer den snällt in till båtkanten. 7,5kg väger den fördelat på 111cm visar att den måste ha lekt färdigt ganska nyligt. Målet för dagen var uppnått men förhoppningarna på en 10+ sjönk drastiskt…

 

Efter att ha käkat lite drog vi vidare till nästa ställe.

 

Vi var här och rekade lite ifjol med en 8-kilos på topp. Stället har alla förutsättningar att hysa stor gädda och nu var det äntligen dags att testa hur fisket skulle vara på efterlek, om dom nu hade lekt klart…

 

Både jag och Robin drog varsin spene på den första GPS-markeringen, Robin missade en som han sa var finare. På den andra punkten var det heldött och vi började direkt tappa tron på att gäddorna lekt klart. I rekningssyfte drog vi ett par 100m längre bort och hittade ett nytt ställe som såg intressant ut. Men även här verkade det dött men efter en stunds kastande har Robin efter en gädda kring 5-6kg. En förflyttning senare hittar vi första hotspoten. Det hugger i nästan varje kast och Robin som har en ovanlig otur den här dagen tappar ett par fiskar som enligt han känns ordentligt fina.

När min jigg sjunker efter utkast smäller det till ordentligt men följs upp av små gungningar. Den känns tung men jag antar att den har blivit lite felkrokad ända tills jag får syn på den. Gäddan är en bra bit över metern och ser riktigt fet ut. Den gör några korta utras innan Robin får tag i den. Gäddan väger 9,35kg är 106cm lång och får efter en snabb fotosession gå tillbaks.

 

Gädda 9,35 108cm

 

Som ett brev på posten kommer gäddfebern. Vi nöter vidare och Robins otur förföljer han, han missar och tappar den ena gäddan efter den andra…

Nästa ankring ger flera mindre gäddor och vi funderar på att ge upp när det hugger på min jigg igen. Den här gör mkt mer motstånd än 9:an och ser mkt längre ut när vi ser den på håll. Tyvärr ser den slankare ut och när den kommer in i båten är jag tveksam om den räcker över 10kg gränsen. Vi börjar med att måtta den till 116cm, Robin är nu helt säker att den är över 10kg, jag hoppas men är mer tveksam. Vi försöker få fram vikten men båten gungar för mycket i vågorna så vi säckar den och far i land. Efter att ha dragit av vikten för vågnätet så kan vi konstatera att jag var ”orolig” i onödan. 10,9kg visade vågen och då var gäddan långt ifrån välfylld men med en riktigt fin ryggbredd.

 

Gädda 10,90kg 116cm

 

Efter denna gädda fiskar vi ett tag till med några spenar som resultat.

 

Det är alltid skönt att lyckas med sitt fiske, särskilt när man egentligen inte har några större förhoppningar. Hade inte Robin haft en så grym otur kanske vi hade kunnat räkna ytterligare nån fin gädda.

Share

 

Valid XHTML and CSS.