Väder Luleå

Logga In13/6 130+ centimetare!!!! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av roppin   
2010-06-13 20:03

Hitils i år har det blivit ganska många fisketimmar för oss, men resultaten har varit relativt magra på 10+ fronten förutom Davids tidiga förleks 11 och nu senast Björns 10,9.

För min egen del så har fisket verkligen inte varit på topp, endast en fisk landad över 8kg och ett gäng 7or vilka alltid har kommit ganska snabbt efter att David har sagt "fan idag fiskar jag ut dig Robin".

Även denna dag så skulle han säga de magiska orden....

 

Vi delade upp oss och skulle  köra olika vatten för att öka chansen till någon fining. Jag skrev ett medelande till Björn just innan dom skulle ut :"Jag har bra känningar för den här kvällen"  och det visade sig att min gäddbarometer var riktigt bra inställd!

I början verkade det som att dom andra hade valt rätt men jag (Robin) och David körde på utan någon vidare framgång.         Eller rättare sagt så drog david ett par 6+ medans jag själv gick bet.

 

Vi fick rapport från dom andra och fick höra att en det låg en 10,3a liggandes i vågsäcken men att de ej hunnit dra av vikten för säcken än så det mest troligt var en "mitten 9a".

Vi hade vid detta laget kört alla hotspots men jag säger åt David att styra tillbaks till ett ställe vi redan fiskat av för att nöta av det lite till. Eftersom det var så segt sist på denna plats så tacklar jag nu om till en skrikig Mieko Predator "firetiger"  för att se om den kan reta någon till hugg..

Vi hinner inte dra många kast innan David konstaterar: "Fan idag har jag verkligen fiskat ut dig" och två kast senare så tar det verkligen tar tvärstopp för min skrik-jigg!

Tvärstoppet följs upp av några riiiktigt långa och fina gungningar som direkt fick adrenalinet att börja pumpa för fulla muggar och pulsen att skena.

Gäddan går ner mot botten och tjurar i evigheter, jag sätter riktigt hård press och får knappt upp den något alls.

Det känns som att fighten tar evigheter och jag vill bara pressa in den till båten så fort som möjligt, men det var verkligen lättare sagt än gjort.

Vi får skymta gäddan några gånger och David säger "är inte det här en regg så vette fan hur en  regg ska se ut!", jag själv vågar inte hoppas på något men kan hålla med om att den ser verkligen groteskt lång ut och skallen såg verkligen grotesk ut den också. Skallen var så stor att den såg ut att att kunna sluka Davids tidigare fångade 6+ are...

 

Efter ytterligare många rusningar med hjärtat i halsgropen så håvar David äntligen gäddan och man kan pusta ut och börja fantisera över längden.. Skakar direkt hand med David och tackar för en kanon bra håvning!

 

---------  Allt efter detta sker i någon typ av gäddkoma men ska försöka återge allt -----------

 

Jag hör David säga "lätt över 125cm" och det visade sig sen satt hans gissning stämde mycket väl... Även den tidigare gissningen om att det "lätt" var en regg pike!

 

Vi säckar gäddan och kör till land och mäter gäddan, tyvärr passade mitt rostiga stålmåttband  på att gå av just nu, men det blev snabbt utbytt av mitt mjuka "mäta omkrets måttband" som endast används någon gång då och då när vi får någon ovanligt fet gädda..

Detta mjuka måttband visar nu att gäddan var riktigt riktigt lång och jag och david kollar på varandra och utbrister  "det här är fan helt sjuuukt, såhär långa gäddor ska ju knappt finnas!!".

Vi säckar gäddan igen och börjar titta ut en bra fotoplats och gör iordning våg och vågsäck.

Fort in i säcken och siffrorna börjar direkt ticka iväg mot riktigt många fina kilon...

 

Längden slutade på 134cm men eftersom jag tvekade på det mjuka måttbandet kontrollmätte det senare och vi fick skriva ner längden till dryga 132cm som också är helt sjukt och räckte till nytt klubbrekord!

Vikten slutade efter avdrag för vågsäck på härliga 14.21 kg vilket kan tyckas ganska lite för en sån lång gädda men tyvärr var ej konditionen i topp utan var mer skallen och ryggen som gjorde största delen av vikten.

Kan väl säga som så att jag är inte direkt bitter över vikten om nu någon tror det ;)

 

Och påtal om skallen så var det de sjukaste man hållt i, kändes som man greppade ett baseboll trä när man tog gälgrepp och greppade käkbenet!  Ballt för tie!

 

 

Kan tillägga att jag fortfarande svävar på moln.... Se och njut på en av Norrlands vackra 130 plussare      :)

 

 

Gädda 14,21kg 132cm

 

Gädda 14,21kg 132cm

 

Gädda 14,21kg 132cm

 

Gädda 14,21kg 132cm

Share

 

Valid XHTML and CSS.