Väder Luleå

Logga In17/6 Oväntad Reggare!! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2010-06-17 18:26

Efter några dagars frånvaro var jag åter ute på vattnen för att se om gäddfisket fortfarande var igång.

 

Hörhoppningarna var skyhöga efter helgens lyckade gäddpass. Tyvärr sjönk dom efter några timmars fiske... INTE ett hugg trots att jag testade flera olika metoder, det verkade helt enkelt som att dom inte var där.

 

Beslutar mig för en snabb paus och vid sjösättningen träffar jag på Krister Wallmark, en utav norrbottens skickligaste gäddfiskare. Vi ljuger lite vid strandkanten innan jag beger mig ut igen.

 

Hinner inte fiska speciellt länge innan jag känner ett försiktigt nafs som jag möter upp med ett ordentligt mothugg. Fisken går och stångar tungt mot botten och jag tror att det är en hyfsad gädda jag drillar. Efter ett tag verkar den tröttna och kommer upp mot ytan... Då får jag se att det är en GÖS som fattat tycke för min långsamt invevade jigg. Nu kommer paniken... jag har aldrig fått en gös innan och den här ser till råga på allt fin ut! Får fram håven och kan tillslut leda in fisken.

 

Gös 6980g 90cm

 

Är inte så långt bort från stranden så jag åker in och frågar Mr. Wallmark om han kan vara schysst och fota fisken åt mig. Först ser han lite förvånad ut då han trott att det var "mindre" gädda jag fått och ville ha på bild. Men när han får höra att det är en gös blir han lite mer förstående.

Har som sagt aldrig fått en Gös innan så visste inte vad jag skulle förvänta mig för vikt, men Wallmark som har ett PB på 7,9 kg säger direkt att det där kan vara en "regg". Med hjälp av Krister fastställer vi vikten till finfina 6980g och en längd på exakt 90cm. Efter en liten fotosession får Gösen simma tillbaks.

 

Jag fiskar på ett tag till och tappar faktiskt ytterligare 2st mindre Gösar innan jag packar ihop och far hem.

 

Är alltid lika kul när ett fiskepass förändras från att kännas helt meningslöst till att bli ett utav dom mest minnesvärda...

Share

 

Valid XHTML and CSS.