Väder Luleå

Logga In30/6 PB på trolling PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Håkan   
2010-06-30 17:14

Jag och anders bestämde oss förra veckan för ett trollingpass på ett av våra beprövade vatten. Mest för att få prova våran nyrenoverade båtmotor.

När vi är på väg ringer Mr. Bumbi och berättar att han och David är på väg till samma vatten. Så vi kör en gemensam trolling runda och det kan ju vara trevligt.

Väl på plats har vi fått lite försprång på dom andra eftersom dom är på väg från ett annat vatten. Vi dundrar ut med våran "VITA FARA" och drar igång med trolling. Det hinner gå nån timma utan ett enda hugg sen så glider Björn och David in och dom hinner inte köra länge förän David står i båten med böjt spö, men det visar sig bara vara bottennapp. Dom håller på så ett tag  och racklar med bottenkänning.


Det går nån timma till  utan att nån av båtarna levererar hugg. Jag och Anders funderar på att ge oss när min paravan löser ut. Den bjuder inte upp till nån större kamp men när den närmar sig kommer den upp rakt bakom båten och ryggen ser grov ut men när vi  väl har den i båten visar det sig vara en långsmal madam på 8,5kg fördelat på 110cm.

David ringer å berättar att Björn precis tagit en gädda på 7,9 kg. Så vi bestämde oss för att nöta ett tag till och det dröjde inte länge innan vi får dubbelhugg. Jag säger till Anders "den känns fin", och den ger någara fina gungningar innan den går fri (jag tappade en stor som Björn brukar säga)... Men Anders fortsätter å drilla en stund innan den kommer upp från djupet. det visar sig vara en smal gädda på 7,3kg.

Mycket mer hände inte denna kväll så vi styrde våra båtar mot fastlandet .....

Share

 

Valid XHTML and CSS.