Väder Luleå

Logga In1/8 Försenad fjälls rapport! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2010-08-01 20:55

Jag fick en riktig "fjällentripp carving" här om veckan så rringde runt å hörde med team kamraterna vilka som var med.

Det rörde sig om att åka på störten till vår fjällstuga och köra lite trolling på natten och sedan dagen efter köra spinn / flugfiske hela dagen för att på kvällen styra mot Luleå igen.

 

Det fanns en tapper och äkta storfiskare som hakade på och det var Ricke, han tvekade inte en sekund utan var direkt på. (till skillnad från hans äldre bror...)

 

Nåväl  kring 23:00 var  vi framme i stugan och började direkt packa av grejjerna för att snabbt kunna komma ut och fiska av ett grund en bit bort från stugan..

Målet var inställt på harr, tyvärr verkade det som gäddorna (som vi för engångskull inte var intresserade av) bara var i stöten, så vi drog vidare och körde lite trolling som resulterade i ett par borrar i den mindre storleken.

 

Dagen efter vaknade vi relativt tidigt och Ricke klagade på att det varit mygg i stugan vilket jag själv inte alls märkt av, man undrade allt vem av oss som är gammal bya räv?

Nåja målet var inställt på en harr och öringssjö som ligger uppe på ett fjäll och eftersom varken jag eller Ricke har någon vidare kondition så blev det en lång och tuff tripp tills vi slutligen var framme. Måste erkänna att jag var lite orolig att Rickes rökarlungor skulle säga upp sig men de klarade sig visst.

Väl framme så skjuter vi snabbt ut oss i  "träskbåten" som vi har liggandes i sjön för att slippa all mygg och börja kasta på all vakande fisk.

Ricke börjar direkt dänga med flugspöet och jag med mitt bombarda flugkast.. Efter två kast utan hugg så ger jag upp flugandet och säger att den trogne lotto-spinnaren minsann hade levererat vid detta laget. 2 kast senare med lottospinnaren var även 2 harrar landade. Ricke som är en riktigt inbiten örings och harr flugfiskare kommer även han till insikt vad det är som gäller  och går slutligen över på lotto-spinnaren han också och börjar dra fisk omgående!

(kul att lära pappa göra barn)  Wink

 

Fisket var riktigt intesivt med väldigt mycket fisk landad så något lovord att en kilosharr kommer vi nog ta slank visst ur mig.. Tyvärr växlar vädret och blir riktigt regnigt och ruskigt så efter lunchen så beslöt vi oss för att börja vandra tillbaks nedför fjället. Skall även tilläggas att vi även tog ett gäng öringar i bäcken påväg tillbaks  trots genomblöta kläder. 

Väl framme vid "stor båten" så svor vi åt vädret och även att min lovade kilosharr uteblivit.. Vi funderar snabbt på ett ställe som har levererat riktigt fin fisk som låg riktigt nära och sagt o gjort så sitter vi i båten påväg dit.

Vi hinner bara fiska ett kort tag så drar Ricke på en finare fisk som till min glädje ser ut att kunna vara kring kilot.. Men ack så fel jag hade för vågen stannade på 0,99 !!!!!! (nåja nära att hålla mitt ord iaf)

 

Fin Harr, 0,99kg

 

Vi avbryter fisket och påbörjar en låååång regnig båtfärd tillbaks till stugan, kan säga att den kändes oändlig när man är genomblöt från topp till tå. Väl framme så värmer vi oss flera timmar innan vi börjar färden mot Luleå igen.

Några timmar efter det så har vi trailat upp "stor båten" och sitter i bilen och känner att vi har fått nog av fjällvädret och ser framemot mot ett soligt Luleå.

 

Regnigt och ruskigt men ändå en riktigt kul "spontanare" !

 

Over and out /Robin

 

Share

 

Valid XHTML and CSS.