Väder Luleå

Logga In21/8 Västerbotten... PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2010-08-21 20:49

Våran sydligaste medlem i teamet, Pasi (eller Robert som han egentligen heter...) tyckte det var dags för ett gemensamt pass i några av Västerbottens "orörda" vatten. Tyvärr var det bara jag och Håkan som hade möjlighet att snippa iväg den här helgen.

 

Efter 23 mil i bilen mötte vi upp med Pasi och hans polare "Keldor" i ett litet samhälle. Efter en snabb matrast sjösatte vi och började fiska. Innan resan hade vi en förhoppning att vattnet skulle hunnit kylas mer här men icke!

Vi satte igång direkt med trolling och det tog ett tag men tillslut hade vi lite koll på vattnets struktur, Gps:en är ett underbart hjälpmedel!

Pasi och Keldor drog den ena spenen efter den andra på "speedtrolling", Jag och Håkke satsade på lite långsammare och hade inte samma utdelning vad gäller antal.

 

Efter några timmars fiske och många wobblerbyten får Håkan äntligen upp en hyfsad gädda på strax över 7kg. Nu tror vi att vi knäckt koden men det visar sig bli den största för kvällen.

DSC00689_Small

Ett par timmar in i kolsvarta mörkret ger vi upp och far i land för lite grillning och skitsnack. Keldor och Pasi riggar upp nappalarm och vid 5-tiden på morgonen signalerar dom napp. Både Pasi och keldor får kroka av varsin spene...

 

Efter en snabb frukost på den lokala macken drar vi vidare mot en större sjö. Här är det pelagisk trolling som gäller och det dröjer länge innan vi får första hugget som visar sig vara ytterligare en spene. Fisket här var riktigt seeegt  vi fick ett par spenar till men sjön har helt klart potential och vädret var verkligen inte på våran sida... Helt fel period på året oxå...

 

När det dök upp svarta moln på himlen tog vi upp båtarna och drog hem.

Share

 

Valid XHTML and CSS.