Väder Luleå

Logga In6/9 Norge fiske PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Anders   
2010-09-06 18:14

Jag for iväg på en lite förlängd helg med två polare till abisko för att testa fiske lyckan i torneträsk, och en liten norge sväng för att fiska lite torsk.

Fisket visade sig vara ganska trögt i träsket ,efter några timmars trolling utan hugg gav vi oss för de blåste ganska mycket oxå. fisket för dagen fick räcka och spenderade dagen med div god dryck och mat.

Dagen efter hade vi bestämt oss för att åka till norge för att testa på lite torskfiske. Efter en dryg timme var vi på plats och hittade en fin sjösättningsplats. Fiske suget började vara ganska stort vid de här laget efter ha sett alla fina vyer efter vägen, suget blev ju inte mindre när solen kommit fram och de nästan var vindstilla.

Efter nån timmes fiske hade de börjat blåsa lite och blivit lite kallare, men med flytoverall är de ju inge problem. Vi fiskade på hela dagen tills de började bli mörkt och då gav vi oss. Vi fick ett 30tal fiskar mest torsk nån uer och sej, ingen större tyvärr.

När vi skulle ta upp båten fick vi märka av tidvattnet eftersom vi fick backa ca 30m längre ner än när vi sjösatte, tur så hade vi nått spännband extra med oss som fick agera lång draglina eftersom de var lite blött och lerigt.

Helt klart att rekomendera att fara till norge och fiska mycke hugg och fint landskap.

 

DSC03348_Small

DSC03362_Small

DSC03363_Small

DSC03368_Small

DSC03369_Small

DSC03372_Small

 

 

 

 

 

Share

 

Valid XHTML and CSS.