Väder Luleå

Logga In12/9 Höst tolva! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2010-09-13 08:04

Jag och mästerfotografen David drog igår ut på ett riktigt segt heldagspass.

Vi har på senare tid fått väldigt få gäddor men medelvikten har ofta varit riktigt bra och så skulle det bli även denna dag.

 

Vi nötte på i vanlig ordning och har många gånger funderat när den där reggen skulle komma upp (som vi satt som höstens mål) och måste erkänna att jag själv legat sömnlös många nätter och funderat på vilket vatten som kan tänkas ha störst % att släppa en tolva.

Vi hade spekulerat att vi kanske får se de riktigt stora exemplaren just innan isläggningen eftersom konditionen i vissa vatten i regel inte blir "grym" föräns så sent.

 

Men eftersom hösten har varit riktigt tidig och tempen sjönk ganska fort ned till rätta graderna så har vi senaste 1-2veckorna hittat vissa vatten som har bjudit på välfyllda damer.

 

Gädda 12,1kg 112cm

 

Igår fick vi verkligen se vilken potential detta vatten hade, för det kom nämligen upp en riktigt hög och stabbig.

På blotta 112cm så lyckades hon tynga ner vågen till 12100gr (skall tilläggas att fenorna ej var ihopvikta vid mätning) så nån cm till möjligtvis.

Men DENNA kondis såhär tidigt?!?! Man kan just undra hur de ser ut om 1månad frammåt... Var lugna att vi kommer ta reda på det ;)

 

 

Share

 

Valid XHTML and CSS.