Väder Luleå

Logga In29/9 Trollingträff PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2010-09-29 05:29

Jag, Håkan, Rickard och Anders drog iväg på ett gemensamt trollingpass. Vi hade väl inga stora förhoppningar men då vi skulle vara 2st båtar i samma vatten så ökade ju sannolikheten att nån utav oss skulle lyckas.

 

Det högg ganska bra redan från början, iaf för Anders och Håkan som jag tyckte stod och drillade mest hela tiden. Tyvärr för deras del var det bara snipor som behagade hugga på deras wobbler.

För mig och Rickard gick det tyngre… Vi hade bara 2 hugg på hela kvällen. Den första var kring 6kg och den fick vi i början av passet det andra hugget kom precis när vi sagt att nu hinner vi bara en runda till innan det blir becksvart, även det hugget kom på ett av mina spön.

 

Först trodde jag att jag gått i botten men efter några gungningar så bad jag Rickard att ta upp dom andra spöna. Då plötsligt började det gå riktigt lätt att veva in fisken och jag började fundera på om den hade lindat in sig i linan och att det var därför den gått så tungt i början. Den gick hur lätt som helst i ca: 40m innan jag insåg att den hade simmat emot mig. Vid båten gjorde den lite motstånd innan Rickard håvade den säkert…

 

Gädda 10,42kg 110cm

 

När den låg i håven så började spekulationerna om den verkligen var så stor. Medan jag krokade av den utanför båten kom Anders och Håkan och tittade. Jag tyckte den hade en riktigt grov rygg men kanske inte längden (110cm) för att vara en 10+så jag måste erkänna att jag blev lite förvånad när vi konstaterade vikten till 10,42kg efter avdrag för vågsäcken.

 

En riktigt lyckad kväll för teamet blev det när vi tidigare fått rapporter om att David lyckats ordentligt på ett annat ställe… Den rapporten får han dock skriva själv. =)

Share

 

Valid XHTML and CSS.