Väder Luleå

Logga In3/10 Monstergös!! BILDER PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2010-10-03 20:05

Jag, lillebror och David har i helgen varit iväg på en fiskeexpedition med Sven-Olov och Tobbe från fiskebutiken.

 

Vi stack iväg på direkt efter jobbet på fredagen för att vara ute så tidigt som möjligt på lördagsmorgonen. Planen var att köra trolling efter gädda och om vi hade lite tur kanske nån liten gös.

 

Fisket började riktigt segt och vi hade inte många hugg innan vi for iland för at käka lite lunch. Efter lunch bytte vi lite taktik i trollingen och det gav resultat efter kanske 20min. David som körde ensam i båten ringde och rapporterade om en gädda han kanske behövde fotoassistans med. Jag och Rickard packade ihop våra spön och for dit.

Gäddan låg säckad i håven och den såg ordentligt rund ut om magen så den var svårtippad viktmässigt. Vi hinner inte ens väga den så ringer S-O och vill att vi ska väga en gös som är riktigt fin... dom är inte så långt ifrån så dom bogserar sakta gösen i håven.

 

När dom kommer nära säger jag direkt att det är en regg (6kg). Som ni kanske vet så är jag ju ingen gösexpert men jag hade ju turen att få en på 6980g i juni.

 

Vi går iland för att få en exakt vikt och i samma veva väga Davids gädda. Vi började med gäddan som visade sig vara 103cm och väga 9,4kg. En riktigt fin fisk rent konditionsmässigt, men den bleknade i jämförelse med gösen.

Gösen var 83cm och vägde hela 7680g. En helt enorm gös från våra norrbottniska vatten och vilken kondition... Rund som en fotboll!

 

Gös 7680g 83cm

Gädda 9,4kg och Gös 7680g


Nu klev fiskefebern in på allvar och nån gäddwobbler byttes ut mot göswobbler... Men tyvärr kom det inte upp några fler as den här kvällen... Jag fick en välfylld gädda på 7,9 och David fick en Gös på 1,5kg.

 

På kvällen blev det många timmar fiskesnack innan vi kastade in handduken, och jag gissar att Tobbe somnade gott efter den fångsten...

 

Idag när jag Rickad och David vaknade hade Tobbe och Svenne redan dragit ut  på vattnet. Jag hade planerat att fara hem den här dagen för att hinna umgås med min dotter litegrann och då det blåste 10m/s så valde David och Rickard att göra samma sak.

På vägen hem testade vi ett ganska fint ställe. Jag och Rickard drog några spenar och en på strax över 8kg, den var riktigt svårbedömd... den hade bra buk men tyvärr helt tom, trodde den skulle väga mer men ändå en rolig fisk... Vi tog ett par bilder men bilderna blev kass så jag lägger inte upp dom den här gången.

David och Håkan fortsatte fisket efter att jag och Rickard begett oss hem och lyckades bäst med en på 9,1 och 2st till över 8kg...

 

Gädda 9,1kg

 

Share

 

Valid XHTML and CSS.