Väder Luleå

Logga In6/10 Försenad rapport (REGG) PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Håkan   
2010-10-06 05:36

Jag och Anders bestämde oss förra veckan för att ta 2 dagar fiskesemester för att göra ett seriöst försök att ta en tioplussare. Vi bestämde oss för att prova lite olika vatten i hopp om att de skulle kunna leverera stora gäddor.

 

När vi kom fram var förhoppningarna höga, vi börjar fiska av några fina tänkbara platser och det dröjde inte länge innan de började hugga. Vi fick några mindre gäddor som höll en vikt mellan 4-6 kg men en grym kondition.

 

Sista kastet innan vi skulle flytta oss fick jag ett grymt hugg precis nedanför båten och den gjorde några fina rusningar innan den kom upp till ytan där Anders säkert kunde håva in den.

Det visade sig vara en skaplig dam på 8,6kg fördelat på 102cm.

 

Vi bestämde oss för att göra en förflyttning och leta upp några fler ställen att fiska av. Vi rekade runt ett tag och hittade en riktigt fin djuphåla som innehöll mycket betesfisk.

 

De dröjde inte länge innan det började hugga för oss båda, ett tiotal mindre gäddor med vikt på 4-7kg och även dom i skaplig kondition. Efter ett tag fick även Anders ett fint hugg. Även den gör några fina rusningar innan den kommer upp till ytan.

Väl i håven såg vi att de var en hyfsad gädda som vägde in på 8,5kg fördelat på 109cm.

 

Den gäddan fick avsluta första dagen med tanke på att mörkret började hinna ikapp oss…

 

Dag 2 plockade Anders upp mig vid 6 tiden. Vi hade bestämt oss för att prova ett vatten som vi rekade fram i somras och tur var ju det att vi gav det en chans.

 

För det fiske som vi fick uppleva kommer vi nog aldrig få uppleva igen. Vi lyckades ta 9st gäddor över 8kg varav 2st över 10kg.

10,2kg fördelat på 117cm och en "REGG" 12,6kg fördelat på 121cm...

Gädda 12,6kg 121cm

Gädda 10,2kg 117cm

Gädda 9,1kg 107cm

 

De känns som om hösten fortsätter så här så är de nog inte omöjligt att nån i "Teamet" lyckas ta en 15 PLUSSARE…

 

Slutligen så måste ja säga att det kändes riktigt skönt att få lyckas med en sådan fiske semester…Och jag tror nog Anders instämmer med samma njutning.... :)

Share

 

Valid XHTML and CSS.