Väder Luleå

Logga In7/10 Tre fina! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2010-10-07 18:51

Har väntat ett tag med att rapportera mitt  ensampass så det inte kommer in massor med rapporter på en gång!

 

Nåväls bättre sent än aldrig.

 

Klockan ringde alldeles för tidigt och när man väl pallrat sig upp och öppnat ögonen var det inte långt ifrån att jag vandrade tillbaks till sängen igenefter att man sett dagens väder.

Storm och lite regn är inget fiske som direkt lockar mig, speciellt inte när jag skulle vara ensammen och hade tänkt använda min och Davids rangliga 3m träskbåt. (hade enbart en framhjulsdriven ford focus att sjösätta med vilket inte fungerar på alla platser vi fiskar på)


Men eftersom suget  att spräcka min lilla korta "formsvacka" (har varit håvtant åt både Pasi och David senaste turerna) var starkare än vädrets krafter så pallrade jag mig ut ändå.

Väl framme inser jag att jag inte kan börja fiska på den plats jag tänkt så jag sippar vidare till ett annat ställe som kunde vara intressant och lagomt avtrollat/avfiskat med lillbåten!

Jag börjar med lite spinnfiske på en hotspot men inser ganska fort att det blir så begränsat med denna vind så jag tacklar om och kör lite hederlig bondtrolling, tar inte länge innan det kliver på en riktig tung-gung-pike! Känns faktiskt riktigt fin och visar sig även vara det när den "ploppar" upp vid båten.

 

Blev en ganska kort fight innan hon ligger i håven och det var dags att börja projektet att krypa mot land med henne säckad i håven. (inte på tal att ställa sig i lillbåten och väga samt börja bängla med måttband när den är så otroligt rang)

Men tur man har en riktigt stor och fin håv som hon fick ligga o vila sig i.

Vägning och mätning fick göras i extremt snabbt tempo och konstaterades snabbt till cirka 117 lång och en vikt kring 10,4kg.


Gädda 10,4kg 117cm

 

SKÖNT!!!! formsvackan avklarad :)

 

Efter det är det riktigt segt fiske men lyckas bända upp två till fiskar med dålig kondis även dem.

 

115cm och 9,5kg vägde den andra och 105cm och 8,5 vägde dagens sista pike.

 

Kul med sådan längd men samtidigt tråkigt att kondisen var så dålig, hade ju trots allt kunnat vara 2st över 10 om de varit i normalt kondis.. Men men jag ska inte klaga, finns nog dem som har större problem än så :)

 

Så summeringen blev 3st hugg och sammanlagt 337cm, vilket är helt ok ;-)

 

9,5 kg

 

Gädda 9,5kg 115cm

 

Share

 

Valid XHTML and CSS.