Väder Luleå

Logga In19/10 Precision Trolling PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av David   
2010-10-19 16:10

Jag och Björn var ut i helgen och körde ett 5 timmars pass. Vi körde i ett vatten som vi har haft bra fiske i förut, dock har det inte vilja visa sig från sin bästa sida dom sista åren men vi vet att det simmar fina fiskar där, så förhoppningarna är alltid stora.

 

Vi började med att köra med 6 spön, eftersom att djuphålan är ganska stor. Hade ganska bra med hugg till en början men dock mycket spenar.

Konditionen där varierar väldigt mycket, en del är riktiga slipsar, medan vissa är riktigt grova.

Märkte ganska fort att dom flesta huggen kom på dom wobbler som vi körde djupast så vi valde att köra med bara fyra spön och mer precision-trolling i den djupare delen av hålan.

Det gav direkt utdelning och Björn kunde väga in en fin dam på 8,5kg och 102 cm.

 

Nu tändes förhoppningarna på att det kanske kommer upp en riktig fining! Vi fortsatte nöta på på samma linje och lyckades lura upp några till kring 6-7 kg, eller Björn lyckades… Hade en period där det gick lite segt för min del, hann börja tänka att jag skulle bli utfiskad idag.

Men det skulle visa sig att även min wobbler skulle duga för en lite finare dam.

Lyckades tillslut bända upp en finning på 105cm och 9,1kg.

 

Gädda 9,1kg 105cm

 

Efter det var det dags att börja packa ihop prylarna för att Björn skulle och hämta sin dotter, men kände att fiskesuget inte riktigt var mättat så jag beslutade mig för att åka till en annan sjö och köra dom sista timmarna innan mörkret föll, körde i några timmar dock utan resultat.

 

I denna sjö låg tempen nere på 1,3 grader i vattnet så tror det kan krävas flötestrolling för att ha ett lyckat fiske.

 

//David

 

Share

 

Valid XHTML and CSS.