Väder Luleå

Logga InRapporter
4/9 4-Dubbelhugg PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2012-09-04 21:40

Har kört ett gäng "testa nya vatten turer" på sistone och ett av dem blev riktigt lyckat.

Mötte denna dag up Mangeboy för att ge oss på lite hardcore pelagfiske! Var själv sjukt längesen jag körde trollingfiske då jag nästan helt snöat in på de sköna huggen spinnfiske ger. Men omväxling förnöjer sägs det! Eftersom det var pelagiskt fiske över stora ytor som var planen så passade vi på att öka på chanserna med många spön. Vi tröck ut 3 paravaner på varje sida + ett spö rakt bakom propellern på kort utsläpp.

Vi gnuggade på ett ganska bra tag innan de första små pikesen small på.. Efter ett tag så plaskar det till rejält på yttersta paravanen.. Såg att det var en ganska bra gädda och uppmärksammade mange att hålla koll på spöet ifall den skulle kliva på betet som låg på kort utsläpp just bakom. Men si det gjorde den inte utan istället så pangade den på paravanen igen efter 20 sekunder.. Och sedan en gång till.. Och igen.. Efter 5 utfall mot paravanen under ca 100m så gav den sig slutligen efter ha hållt kvar den i käften en stund.

Sjukt att en sån stor gädda 9-11kg kan vara så arg på en stackars Black Beast paravan :) (som förövrigt är klart bästa och smidigaste paravanera jag testat av väldigt många) Och ännu sjukare att den är så bra att gäddan total ratade betet som var någon meter bakom!! ;-)

Sen har vi ganska segt fiske tills gäddornas Happy Hour började. Pang, Pang, Pang... Det smällde på 3 spön inom loppet av någon sekund och när vi jusst kollar på varandra och börjat drilla så smäller det på en 4e gädda! Helt sjukt! Alla gäddor kändes som riktigt fina dessutom. Jag står med 1 spö i varje hand och har tungung medans mange inriktar sig på den som känns tyngst av "hans två". Manges gädda gick upp och ruskade med skallen i ytan några meter bakom båten och jag säger att de där kan fan va ett pers mange! Han svarar med att säga att mina två gäddor inte heller ser så jävla dåliga ut.. Efter lite mixtrande så krokar jag av den ena av mina gäddor som låg kring 8 kilo och tar upp den andra samt hjälper mange med sin. Väl i båten så ser vi att det var ganska slapp kondis på båda gäddorna men manges gädda pressade vågen till 10,5 och min uppskattade vi till ca 7 pannor! Efter vägning o fotning så tar vi in sista gäddan som låg kring 6kg.

 


Sick!! 31,5 kilo gädda på typ 10 sekunder :-)

 


Efter det så fortsatte vi med mer normalt pelagfiske och drar nån till knatte innan vi blev tvugna att bege oss hem, men med en riktigt nöjd Mange som faktiskt tog en 10+ på ett bete som han tillverkat endast för denna dagen och sjön! Såå kul när teorierna stämmer!

/Trolling robin ;-)

 
2/9 Småfisk... PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2012-09-02 21:01

Under de senaste veckorna har det inte blivit särskilt många fiskepass för min del.

 

Har kittat upp mig på ett par riktiga specimenspön som jag testat lite bottenmete med. Premiärpasset riktades efter sik men vi lyckades bara fånga mört och några småabborrar.

 

Har även premiärat Trackerbåten när jag och Rickard drog iväg på ett abborrpass. Tyvärr lyckades vi inte att få någon över kilot men vi hade ett trevligt fiske med några kring 7-8 hg.

 

Sen så har jag kört ett par helgpass inriktat på gös där fisket har varit bra antalsmässigt men även här har dom stora fiskarna kommit undan…

 

Gös 3,30kg

 

Finaste fisken är denna på 3,30kg.

 
27/8 Semestertripp PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Anders   
2012-08-27 20:30

Jag och Håkan drog för några veckor sen iväg på en sista fiskesväng innan semestern var över. Målet med resan var att få koppla av ordentligt dom sista dagarna innan man måste tillbaks till jobbet igen.

 

Den mesta tiden ägnade vi oss åt trolling. Vi fick bra med fisk men inte den storlek vi hoppats på så vi bytte metod och körde bottenmete istället med bättre resultat sett till vikt på fisken.

 

20120806_221226

 

Provade även lite vertikalfiske som började segt innan jag fick på en som garanterat varit störst för helgen, men efter ett litet tags drillning släppte den tyvärr.


Den största på resan fick Håkan dock ändå på trolling på ett quickbait som han fått av Svenne för att testa.

 

Regnbåge 3 kg


Resan slutade bra och några matfiskar fick vi med oss hem.

 

 
21/8 Nu har dom landat PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2012-08-21 20:12

Båtarna som ska göra fler vatten tillgängliga.

 

Efter en massa rackel med transportören som skulle frakta båtarna mellan Stockholm och Luleå så är dom äntligen här.

 

 

Kunde inte hålla mig så jag tog en testrepa i hamnen vid jobbet.

 

 

Båten kändes stabil med tanke på storleken (3,7x1,2m) och den planade lätt med en fullständigt slutkörd Evinrude 5hk från 70-talet.

Det är ingen båt för blåsiga dagar på några större sjöar, men kommer vara perfekt i dom vatten man länge velat testa men inte kunnat pga obefintliga sjösättningsplatser.

Vikten på endast 39kg gör att man ensam lastar upp den på ett takräcke.

 

Nu ser jag fram emot ett test i skarpt läge, lutar åt ett vertikalpass efter gös.

 
8/8 Helgtripp PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Rickard   
2012-08-08 10:22
I helgen blev jag inbjuden till Stefans (en kollega) stuga för lite ädelfiske och avkoppling, med andra ord öldrickning.
Det var för andra gången i sommar som vi skulle dit, första svängen var precis efter midsommar då fisket var ganska bra men vädret var desto sämre.

Jag lyckades då ta en öring på 1,8kg på fluga.


Daniel från kiruna tog också en fin öring på 1,2kg på den svängen.

Den här svängen var vädret helt otroligt vackert men fisket var lite segare.
Vi lyckades ändå dra några matfiskar som vi tillagade på gammalt hederligt sätt.

Det såg inte ut som det skulle bli nån riktigt fin fisk fångad när Jarno från piteå lyckades ta en öring på 1,31kg sista kvällen.

Fint väder, trevligt sällskap och grann fisk. Kan det bli bättre?
 
Fler artiklar...
« FörstaFöregående12345678910NästaSista »

Sida 4 av 27

Valid XHTML and CSS.