Väder Luleå

Logga InRapporter
10/7 Gäddfiskerapport PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2012-07-10 19:27

Måste först börja med att be om ursäkt för att rapporterna inte kommer i den takt som det är tänkt…

 

Hur som helst har vårfisket som Robin skrev varit riktigt segt. Dock så har det ju som sagt ändå gått att lura några finare exemplar.

 

Vi letade som galningar för att hitta bra för- och efterleksfiske och vi hade väl nästan börjat räkna med att få vänta till hösten för att få lite bra gäddfiske, när Håkan och Anders lyckades pricka på en dag när allt stämde.

Dom hade ett riktigt bra mängdfiske och tog flera gäddor mellan 7-9kg. Fisket var så pass bra att dom nästan räknade med att ta en tia innan dagen var slut. Dom nådde inte hela vägen fram men kom ganska nära med gäddor på 9,60 och 9,88kg.

 

Håkan 9,6kg

 

Anders 9,88kg

 

Jag hade väl i stort sett lagt grejjerna åt sidan för att satsa på andra arter när David veckan efter kanonfisket lyckades övertala mig att haka på ett kvällspass.

Fisket var omöjligt ända till David kopplade på en Predator Shad och lyckades dra en 4:a, Jag var inte sen och gjorde samma sak och direkt small det på för mig. Efter en riktigt bra fight gled en gädda på 9,3kg in i håven.

 

 

Efter det kom den ena fina fisken efter den andra och innan kvällen var över fick jag denna:

 

Gädda 10,22kg 112cm

 

10,22kg fördelat på 112cm vilket inte är så illa pinkat för att vara efterlek.

 

Nu har vi börjat fiska efter andra arter och rapporter kommer!!!

 
30/6 Senaste fisket PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2012-06-30 23:07

Tänkte dra ihop en liten våruppdate om hur mitt (roppin) vårfisket varit.  

Har varit sjukt segt fiske denna vår, älvarna har haft vårfloder som varit värre och längre ihållande än vanligt och sjöarna har inte alls kommit "igång" som de brukar göra.

Har lyckats pricka in ett par lyckade fisken och massvis med mindre lyckade pass. Framförallt så har man fått många långa gäddor som har haft riktigt dålig kondis och varit allmänt speniga. Förmodligen en ovanligt hård höst och vinter?

Har faktiskt knappt fått se en fet gädda sen isen släppte.

Men det har gjort att man har fått anstränga sig lite extra och leta upp riktigt långa exemplar för att komma upp i lite vikter Wink

 

Vårens topp 5 längsta

1. 128cm

2. 123cm

3. 119cm

4. 116cm

5. 114cm

 

tyvärr så ser vikterna mindre spännande ut

1. 11,10

2. 10,08

3. under tio

4. 10,30

5. under tio

 

Bilder på 10+arna

 

Gädda 11,1kg 128cmGädda 10,08kg 123cmGädda 10,3 116cm

 

Höjdpunkten var 128an som var en riktigt grym fisk som följde efter till båtkanten och efter en "jiggning" senare så ser man bara ett enoooooorrmt stor gap sluka jiggen! Förmodligen hade hon lekt klart bara för nån timma sedan så hon var nog så tom hon bara kunde bli. Men skalle och höjd indikerade på att hon kan väga huuur mycket som hellst i höstkondis, så får bli ett höstmål att lyckas charma henne proppmätt nästa gång ;-)

 

/ Roppin

 
3/6 Dagen efter... PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2012-06-03 17:00

I år är det 3:e gången jag ställde upp i Mieko Gäddfisketävling. Ifjol ställde en orkan till det och många fick ge upp före tävlingens slut men nu så var vädret mycket bättre, till en början iaf…

 

Vi ställe upp med tre båtlag, skulle ha varit 4 om inte Herr Eliasson på väg till tävlingen fick avbryta för åka hem och ta hand om barnen då ”frugan” brutit fingret…

 

Lagen såg ut så här: Håkan och Anders (Team Mieko Titanic), Robin och Magnus (Team Roppin & Mangeboy) och jag och David (Team Mieko Predator).

 

På förhand så kändes kanske Robins lag hetast med alla deras specialdesignade beten… Men i slutändan med så pass bra motstånd gäller det att ha lite flyt.

 

Av erfarenhet från tidigare vet man att dom flesta stressar ut för att få en så bra position i mynningsområdet som möjligt. Jag och David kände att det skulle vara roligare att lyckas på ställen där det inte är samma trängsel så vi for istället runt och fiskade andra potentiella ställen och den taktiken verkade löna sig.

 

P6021554

 

Första mätbara gäddan i båten mätte in på 103cm och innan det hade David bränt en ännu större…

 

Antalsmässigt så är fisket långt ifrån lika bra som i mynningsområdet men istället har man mer orört vatten att fiska av och faktum är att det var grymt skönt att slippa kryssa fram mellan alla båtar…

 

Fisket blev dock riktigt segt mitt i tävlingen så vi beslutade oss för att avsluta där alla redan fiskat, mest bara för att se så att vi inte gjort bort oss totalt. Första kasten gav flera hugg och en hyfsad tävlingsgädda, då började man tvivla på att man skulle ha en chans. Men efter att ha fått ett par rapporter via telefon så såg det faktiskt ganska lovande ut igen…

Plötsligt kom det in ett oväder och många lämnade platsen, men vi stannade kvar och lyckades bända upp en gädda på 104cm innan blåsten tvingade oss att ge upp.

 

P6021565

 

Beslutet att gena över fjärden i Davids lilla Linder var ganska dumdristigt och långt ifrån behagligt. Vi klarade oss helskinnade men både kläder och grejjer blev riktigt genomblöta…

 

Vid inmätningen så fick vi höra att dom flesta hade haft ett dåligt fiske, och ju fler man surrade med desto säkrare blev vi på att vi faktiskt skulle knipa någon av topplaceringarna.

 

När priserna för båtklassen skulle delas ut så började dom med tredjeplatsen (kommer inte ihåg vad dom hette), ingen totallängd redovisades. Robin och Magnus lyckades bli tvåa och då förstod vi att vi tagit förstaplatsen. Kändes riktigt skönt att få kliva upp och ta emot äran och det fina förstapriset på 10000kr.

 

Nästa år kommer arrangören mest troligt flytta fram tävlingen en vecka (2013-06-08) vilket gör att fisket borde vara mer igång och framförallt toppfiskarna betydligt större!

 

Hoppas på att fler ställer upp och utmanar oss när vi ska försvara titeln! Cool

 
29/5 Årets första PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2012-05-29 20:09

Det var längesen man fick äran att skriva en rapport men nu är det dags…

 

Efter en seg ismetesäsong bakom sig känns det skönt att få fiska i öppet vatten igen. Men fisket har varit segt, riktigt segt om vi ska vara ärliga…

Jag har testat nästan alla metoder denna vår men inget har verkat falla gäddorna i smaken. Men skam den som ger sig…

 

Vi hade testat flötestrolling kring ett par lekvikar med endast några mindre snipor som resultat. Mest för att testa något annat bytte vi till spinn och det gav resultat direkt…

Satte på en grundgående Alien Eel och sen hann jag inte dra många kast innan årets första tia klev på.

 

Gädda 10,5kg 116cm

 

En smal gädda som inte verkade ha rom i buken, steril eller utlekt? Med tanke på hur segt fisket var så borde inte gäddorna lekt färdigt än… Inte ens spenarna var igång.

Gäddan vägdes in på 10,5kg, längd 116 cm.

 

Snart kommer efterleksfisket igång och förhoppningsvis några fler rapporter...

 
4/5 Våruppdatering PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av roppin   
2012-05-04 21:45

Eftersom det var längesedan det kom någon uppdate så tänkte jag ge en liten snabb sådan.

 

De flesta håller i nuläget på att kitta upp oss innan fisket kommer igång på allvar, har köpts mycket meteprylar så finns chans att det blir en heldel sånt denna vår.

Har redan blivit endel öppetvatten fisken med en 112cm på topp som tyvärr inte orkade över 10 sträcket, togs av "5 kamps håkke" på bottenmete.

 

Var även nyss  till Mieko och hämtade ut en FET leverans av stingerkrokar till teamet, närmare bestämt 600st Savage 1/0 krokar!

Har dividerats en hel del ang val av krok och slutligen fick det bli savage kroken pga att den håller sin sjukt! vassa skärpa även efter ett par hårda bottenkontaker vilket tyvärr inte alla märken gör.

 

Savagear Y-Treble

 

Nu är det bara hoppas att isen ska försvinna helt så vi får  ge gärnet i hopp om att lyckas med några feta förlekspikes!

 

/Roppi

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Fler artiklar...
« FörstaFöregående12345678910NästaSista »

Sida 6 av 27

Valid XHTML and CSS.