Väder Luleå

Logga InRapporter
1/1 Happy New Year PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2012-01-01 19:49

Gott Nytt År på er!

 

Inatt när grannen hade en riktig tonårsfest låg jag och försökte sova.

Väckaren var ställd på 05.00 och fiskegrejjerna redan lastade i bilen. Planen var att fiska in det nya året och siktet var inställt på gädda.

 

Med mig skulle jag ha Robin som inte ismetat sedan 2009.

Rickard och Håkan skulle också ut men på ett annat ställe.

 

Efter att någon fyllskalle ramlat nerför trappen vid kl 02.30 lyckades jag äntligen somna och när väckaren ringde bara några timmar senare måste jag erkänna att jag inte direkt var sugen på att stiga upp.

 

Hur som helst…

 

Fisket började riktigt segt men vid 10-tiden hade vi ändå lyckats fånga ett par slipsar.

 

Robin missar strax efter en fisk som släpper precis när han ska ta gällocksgreppet. Den hade en riktigt fin skalle men hann inte se längd och kondis så det är svårt att uppskatta vikt.

 

Efter det hugger det en fin fisk på ett av mina spön och efter en härlig fight så handlandar Robin fisken.

 

Gädda 9,73kg 

 

Tippar på 8,9kg men vågen visar 9,73kg vilket betyder att jag slagit mitt PB på ismete. Fortfarande är det några hg kvar till godkänt (10+).

 

Vi fångar och återutsätter ytterligare några smågäddor innan sömnbrist, snöfall och blåst tar ut sin rätt.

 

I bilen på väg hem får vi rapport från Rickard och Håkan. Dom har haft ännu segare fiske… Endast 3st spenar på hela dagen.

 
6/12 Bättre sent än aldrig!! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2011-12-06 23:05

Hoj hoj

just hemkommen från en av miekos "Hällekvällar" och mer fiskesugen än någonsin, så jag får skriva av mig här istället!!

Har varit riktigt dålig på uppdatering i höst så tänkte därför köra en lite längre resume av hösten som varit!

 

Fisket kom igång ganska tidigt och man hittade ganska snabbt de större exemplaren dock utan någon som hellst kondition att tala om. Gäddorna som kom upp hade varken ryggbredd eller bukfylla vilket resulterade i ett gäng gäddor mellan  110-120cm som vägde snuskigt låga vikter. (vilket förmodligen kom sig av det extremt varma vatten och extremt sena ihopklumpningen av betesfisk)

 

Beslutade därför att lägga fisket på is tills vattentempen sjunkit och kondisen förhoppningsvis blivit bättre. Det som inträffade då var att århundradets regnperiod satte igång och fullkomligt dränkte alla sjöar/älvar och fisket blev totalt värdelöst! Jag hade massvis med bompass på rad och måste medge att man blev en smula uppgiven och började fundera om denna höst skulle bli den enda hösten då ingen tia kom upp i teamet trots stenhårt fiskande från några av oss.

Jag fortsatte fiska hårt men istället för att köra gamla säkra ställen så testades det konstant nya ställen och rekades för fullt. Körde under denna tid mycket ihop med mangeboy som konstigt nog hade riktigt bra fisken på några av sina ställen men gärna ville reka och hitta andra vatten med bättre potential och utan fisketryck!

Mestadels gick fisket precis lika segt som det gått även på dom vanligaste hotspotsen, men nångång mellan varven hade vi stundtals riktigt hyggliga fisken med mycket mängdfiske och toppar kring 7-8 kg.

 

Nötandet och letandet fortsatte och tillslut på ett av passen smackade det äntligen upp en plussare på ett sjukt oväntat ställe, det var då lugnet lade sig och jag började fiska för nöjes skull och inte för tvånget att ta en tia!

Fortsatte att testa nya vatten och blev i slutänden en riktigt lärelserik höst med mycket nya ideer och teorier! Ännu ett lyckat pass på ett oväntat ställe skulle även komma under hösten och det var björnes 11+ gädda. Han fiskade på en annars ganska säker sjö men hade ej något vidare fiske, jag skulle komma och hoppa i hans båt och fortsätta fiska men föreslog istället att vi skulle testa ett annat ställe som var en riktigt chansning och det var han med på. En stund senare satt han med en av de fetaste gäddorna vi sett här uppe och den överlägset fetaste gäddan i år. Riktigt taggad att två stycken i vanliga fall oheta platser nu var de enda som levererat denna höst och framförallt med sån kondis!

Den gäddan var dock inte fetast så länge, några dagar senare drog jag och David ut och körde ett hårt spinnfiskepass och efter lite letande så håvade David en gädda åt mig som hade en kondis jag aldrig trodde var möjlig här uppe... På knappt 112cm så lyckades hon pressa ner vågen till dryga 13 pannor! (13.05 för att vara exakt) Denna gädda hade verkligen allt, pansarvagnsrygg, quasimodo-puckel och buk som en tjockholmen deltagare!! Sjukt nöjd och hösten kändes fulländad...

 

 

Gädda 13,05kg 112cm

 

Efter detta så fiskades det flitigt och kom även upp ett gäng riktigt fina gäddor i både bra och dålig kondition dock ej nån i samma kaliber som ovan nämda, men det kändes efter ett tag helt OK att konservera båten och ta det lugnt med fiskandet och istället försöka ladda inför en comeback på ismetet!

Jag väntar fortfarande att isen ska lägga på lite intresantare ställen så man får damma av ismeteprylarna och ge isfisket en andra chans!

 

Over and out // RoPpIn ;-)

 
2/11 Sista svängen PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2011-11-02 20:16

En lång säsong lider mot sitt slut, i helgen parkerade jag båten för vintern och hade det inte varit för Rickards gädda helgen före så hade det redan varit gjort.

 

Hade bestämt mig för att göra ett sista sväng för att ta en 10+ från båt, så jag tog ledigt i fredags.

Sjösatte strax efter kl 07.00 och satte igång att fiska. Tyvärr så började fisket precis lika dåligt som det gjort hela hösten. Jag hade inte ett hugg innan kl. 11.00 när jag av en slump hittade en yta där några gäddor hade samlats. Där lyckades jag iaf ha ett ganska roligt fiske med några gäddor kring 6-7 kilo innan Robin dök upp och det var dags att dra vidare.

 

Vi drog iväg till en plats där vi dragit någon tia men där vi normalt inte lägger särskilt mycket tid.

Hinner bara dra ca: 10 kast innan en fin gädda inhalerar min Fluffer (från betesgurun MangeBoy) som jag vevade in just under ytan. Skallen såg vid hugget riktigt fin ut men med årets kondis så vågade man inte hoppas på för mkt.

Efter en tung rusning och lite bökande vid båtkanten glider gäddan snällt in i håven, då får vi se vilken buk hon hade.

FLUFFER FETTO

Måttbandet visade 111cm lång med en omkrets på 60cm och förhoppningarna låg på 12+… Men med en ganska slapp mage och en något tanig rygg så stannade vågen på 11,7kg.

 

Gädda 11,7kg 111cm

 

Nu är jag inte ledsen för det, utan ganska nöjd att jag i sista sekund lyckades även detta år trots att det såg riktigt mörkt ut.

 

Plötsligt händer det…

 
25/10 Härligt avslut... PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Rickard   
2011-10-25 17:54

I lördags var det dags för det sista passet i båten för i år.

Och det skulle visa sig vara ett seeegt fiske utan dess like.

Jag och Björn for till ett vatten som under tidigare år levererat gott om finare fiskar.
Men inte idag...
Drygt 3 huggfria timmar senare drog vi vidare till annat ställe som också har potential på stor gädda.

Men lika segt där också.
Björn lyckades få nån snipa och krokade 2 braxar.
Det enda jag lyckades kroka var i princip varenda stock som låg på botten :)

Efter denna fadäs var jag sugen på att fara hem eftersom jag vid det laget varit vaken i drygt 30 timmar.
Men inte Björn, han skulle bestämt ha med mig på ett ställe till.
Och eftersom att det var han som körde så fick det bli så.

Och tur var ju det. För mig alltså :)

Vi hittade snabbt metoden som fungerade och hade kontakter lite då och då.
Men dom visade sig vara svåra att kroka.
När jag däremot trodde att jiggen gått fast i botten och skulle rycka lös den visade det sig vara en gädda av det finare slaget.
Efter en härlig fight och fin håvning av broder så kunde vi väga och återutsätta en madam på 10.28kg.

 

Gädda 10,28kg 112 cm

 

Det syns kanske på bilden hur trött jag var.

 
18/10 Fira 40 åring med 10+ PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robert Lindholm   
2011-10-18 19:41

En kompis fruga ringde och hörde om hon fick ge sin gubbe en 10+ som 40 års present och att jag skulle guida honom.

Självklart ställde jag upp på det , alltid roligt med gratis fiske :) For till en hemlig sjö jag låtit vila över ett år och det tog honom ca 2 timmar innan hans livs första 10+ blev landad. 10.2kg 114cm. Killen är stor vilket gör att gäddan inte ser så stor ut. Jag tog den mindre på 9.86 108cm. Vilken guide man är ;?

Btw, kolla in vädret ;)

 

1

 
Fler artiklar...
« FörstaFöregående12345678910NästaSista »

Sida 8 av 27

Valid XHTML and CSS.