Väder Luleå

Logga InRapporter
10/10 bonusfiske PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robert Lindholm   
2011-10-10 18:45

5.1 kilos gös som tog en av mina 12 tums wobbler i sikfärg. Jag kallar det för lotto då jag har vänner här i skellefteå som fiskat över 10 år och aldrig kommit över 4 kg.

 

Gös 5,1kg

 
5/9 Kvinnor och 10+ PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robert Lindholm   
2011-09-05 20:00

Jag och frugan tog oss en kvalitetsdag och for ut på ett flötestrollingpass.

3 största för dagen blev 8.5 ,  9.5 och 10.72 119cm ! Det blev frugan som fick ta den största idag så hon fick komma in i 10 klubben :)

  cyk

 
24/8 Göspers! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av David   
2011-08-24 19:00

Gössatsningen har fortsatt i raskt takt framåt. Suget har inte minskat efter att snittvikterna ökat efter varje satsning.

 

Denna gång var det åter jag och Björn i båten.

Efter några svängar utan större gös för min egen del så hade jag en känsla av att det äntligen skulle vara min tur.

Vi började fisket denna dag med att leta bågar på ekolodet. Efter ett tag hittade vi en fin kant där vi släppte ner  jiggar på några misstänkta gösar. Efter några timmars hopplöst vertikalande var det något som valde att ta min jigg genom att klippa fluorocarbontafsen, av gungningarna att döma var detta en finare fisk, gädda eller gös får vi aldrig veta…

 

Efter det valde vi att satsa på trolling.

Även här gick fisket segt till en början. Ett par gäddsnipor var resultatet tills jag hittade rätt bete för dagen, en Mieko Niva.

Det började med 2st gösar kring kilot. 3:dje gången gillt så vart det pall i spöt. Efter några tunga knyck vid botten började fisken snällt följa med vilket fick oss att misstänka ”Gösta”.

Fisken kom tungt pråmande mot oss, först vid båten gjorde den ett par riktiga djupdykningar. Måste erkänna att det var riktigt längesen jag var så spänd att få se vad som skulle dyka upp. Känslan påminde om min första gädda över 10kg.

När fisken bröt ytan såg vi att det är en riktigt fin gös. Björn stod redo med håven men jag blev ändå tvungen att skrika det självklara ”TA DEN, TA DEEEEN”. Håvningen gick som vanligt smärtfritt.

 

Gös 5,72kg 88cm

 

Fisken fick ligga och återhämta sig medan vi rensade undan i båten. Vi började med att mäta fisken på avkrokningsmattan till hela 88cm, konditionen var tyvärr inte den bästa men vågen tyngdes ändå ner till mycket fina 5,72kg. Äntligen ett gös-pb man inte behöver skämmas över i norrbotten.

Känslan efter releasen när fisken simmade mot djupet var underbar, speciellt med tanke på att man fick lyckas när det är så lite tid kvar på gössäsongen.  Det känns nästan som att gösarna kan få vila till nästa säsong nu när gäddfiskeperioden närmar sig.

 

//David
 
14/8 Metesnörd ! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robert Lindholm   
2011-08-14 22:43

Efter att äntligen förstått mig på gäddorna och låter dem vila juli början av aug, så har jag börjat meta brax och id istället. grymt soft fiske , dock bara turbomörtar ännu. men snart lossnar det. Gäddfisket kommer igång för mig i början av sept.

Jo , jag gjorde några kast på ett ställe där jag lytckades knipa en 10.26 kilos gädda tagen på en blå gammal zalt.

Men med tanke på vart jag tog den blev det bara snabbfoto och plups i vattnet fort, därav mörkade kortet. Minns inte riktigt längden, men tror det va 109cm och den va väldigt hög hela vägen. Robin förstår, han har sett gäddor där förrut.

 

Gädda 10,26kg 109cm


 
14/8 Fin Gös PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2011-08-14 21:52

Det började som ett rent semesterfiske men nu på sistone har det blivit en obotlig sjuka som bara kan lindras med ännu mer fiske… Ingen som följer den här sidan har väl missat att vi i år gör en ”liten” satsning efter Gös.

 

Den här gången drog jag och vapendragaren David iväg för en heldags fiske.

Vi började med vertikalfiske på en helblank sjö. Vi hittade snabbt med hjälp av ekolodet både stim av betesfisk och under dessa en del jagande predatorer. David missade tidigt ett fint hugg men den lossnade i mothugget. Sen blev det dött… Vad vi än satte på för jigg så vägrade ”bågarna” på ekolodet röra sig.

Vi bestämde oss för att köra lite trolling efter både gös och gädda. Jag hann knappt kasta ut min första wobbler innan första gäddan var krokad, en lite parvel som krokades av utanför båten.

Nästa hugg kom på ett av mina spön som var riggat med en liten göswobbler och mycket riktigt så var det en liten gös på knappt kilot som hade bitit fast.

Sen fick vi några gäddor till innan det hugger på en Mieko Niva (förövrigt likadant bete som Tobbe fick sin gös på 7,68kg ifjol). Den kändes hyfsat tung så första tanken var gädda, men under fighten tyckte jag att den betedde sig underligt och det visade sig inte vara så konstigt när det var en riktigt fin gös som dök upp bakom båten. David gör inga misstag vid håvningen och där får den sen ligga och återhämta sig medans vi rensar undan i fören och gör klart för vägning.

 

Gös 4,80kg 76,5cm

 

Gösen visar sig väga 4,80kg vid en längd av 76,5cm och det är den hittills största vi har fångat under riktat gösfiske (tog ju en förra året på 6,98 när jag var ute och försökte fånga gädda).

Dom som är insatta i gösfisket här i norrbotten menar att det här ska vara en stor gös… men jag är inte längre säker på att så är fallet. Jag är långt ifrån någon expert på det här fisket och vi kan ha haft flyt, men vi har under de få pass vi varit ute på redan varit i kontakt med fler gösar i den kaliber som jag drog nu och jag vet att det finns fler där ute som börjat inrikta sig på större gös och lyckats, bl.a. en gös på 6,39kg som togs i juni.

Gösen är inte den lättaste fisken att överlista, den kan till och med vara riktigt tjurig. Lägg därtill det faktum att den inte finns på så många ställen här i norr så förstår man att det är svårare att få en röd tråd att följa. Men med ökad erfarenhet och förståelse för var, hur när man har störst chans att fånga dessa fiskar så skulle inte jag bli förvånad om det kommer att dyka upp både fler och större gösar än vad vi trott skulle vara möjligt. Det gäller bara våga tro på det man håller på med och våga rikta sitt fiske efter större fiskar med större beten…
 
Fler artiklar...
« FörstaFöregående12345678910NästaSista »

Sida 9 av 27

Valid XHTML and CSS.