Väder Luleå

Logga InRapporter
1/8 Mer Gösfiske PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2011-08-01 16:44

Jag och David drog på ett kortare kvällspass. Vädret var perfekt med en lagom vind så råkade nämna åt David att det här kommer bli ett kanonpass…

 

Fisket började dock extremt segt. David drog efter någon timma årets minsta gädda. Själv hade jag inte känt ett pill på vertikaljiggen till vi testade vid en skarp djupkant.

Plötsligt får jag ett grymt aggressivt hugg och möter upp med ett lika aggressivt mothugg, fast fisk! Den gör ett par utras och då börjar jag direkt misstänka att det är en gädda som klippt betet. Den fortsätter att fightas bra tills den kommer upp till ytan. Både jag och David blir lika förvånade att se att det är en gös som sitter i andra änden.

 

Gös 3,5+

 

När gösen väl är inne i båten inser jag att jag bara har med mig Little Samsonvågen som är markerad till 3kg (sen går den att dra lite till). Känns bara pinsamt att försöka väga den, vågen slår i botten innan fisken är helt i luften. Uppskattningsvis borde den ha vägt någonstans kring 4kg, en riktigt fin gös från norrbotten, kanske till t.o.m. över Rickards mål på 4kg… (Hade varit kul att lyckas före han…)

Vi fortsätter fisket men det slutar som det började, extremt seeegt.

 

Nu blir det att köpa en till våg som man alltid följer med i den här fiskeväskan, är så lätt hänt att man missar att flytta över från monsterbagen.

 
28/7 Fin sommargädda PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2011-07-28 21:52

For igårkväll iväg med David för att köra lite skönt och avkopplat  sommarfiske.

Har på senare tid kört endel gäddpass med ganska bra resultat trots mitt i sommaren (då det i vanliga fall brukar kunna vara segare än segast). Har på de senaste 3 passen haft ett par finare gäddor i båten med en topp på 9,5kg som togs av en kompis.

 

Konstigt nog så finns det vissa vatten som bara är så "av" på sommaren och vissa vatten är verkligen mer "på" mitt i sommaren än på de vanliga heta perioderna. Sen finns det även några få vatten som är "halvpå"  året runt men dom känns sällan värda att lägga just något större engagemang på. :)

 

Känns nästan för bra för att vara sant att kunna hitta bra platser som man kan fiska av i shorts och t-shirt! LYX på hög nivå!!

 

Nåväl åter till storyn... Vi drog ut med en feeling att fisket skulle kunna vara förhållandevis segt pga den extrema värmen som varit senaste dagarna men ACK så fel vi hade. Vi hann inte fiska (läs jigga) vidare mycket innan dagens tunggung klev på, en ganska vild fight och den närmade sig båten och David säger "äh den var inte så fin jag fortsätter fiska".. Varpå jag utbryter ÄR DU SERRIÖS??? Såg du inte buken.. Vilket han självklart inte gjorde.. Nåväl jag fick handlanda den själv och det gick riktigt prima det oxå..

Blev mäkta impad av både skallen och buken... Däremot såg den allt för kort ut för att nå några supervikter, och när vi måttade den till 105cm så tippade vi den till en nia..

Men digitalvågen låste däremot  vikten på härliga 10,03 kilon efter avdrag av vågsäck :) snacka om marginalerna på rätt sida och helt sjuk kondis för att vara i denna månad!

 

Gädda 10,03kg 105cm

 

Blev riktigt nöjd över denna gädda, att lyckas mitt i sommaren är för mig bra mycket roligare än att ta en fin gädda under dom heta perioderna. Även superkul att börja få lite kläm på hur sommarfisket funkar här uppe!

 

Men hur gick resten av passet då? Jo vi fortsatte fiska av ett gäng heta ställen och fick rätt många små vilda 2-4kilos gäddor och david toppade med en 5-6 kilos.. Kan bara summera kvällen som en riktigt varm och lyckad sommarsatsning!

 

Over and out!

 

Tänkte någon gång framöver skriva en liten mini artikel om hur vi fiskar Predator jiggen / andra jiggar med bäst framgång då det verkar vara många som funderar hur en jigg bör fiskas vid olika situationer!

 

 

 

 

 
23/7 Nära skjuter ingen hare... PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2011-07-23 15:07

I måndags började man jobba efter 4v semester. Det har gått tungt i veckan måste jag erkänna, man vänjer sig fort vid att kunna sova lite längre på morgonen för att sedan göra lite vad man vill...

 

Rickards gössatsning har gjort att vi andra fått upp ögonen på det fascinerande vertikalfisket, dessutom kan man bedriva det när gäddfisket är som sämst.

Började med att använda mina abborrprylar men efter att ha testat Rickards vertikalset och känna vilken skillnad det var så blev jag ”tvungen” att inhandla ett eget, efter det har jag varit ute på ett par riktade göspass.

Även fast det har gått segt några svängar så har vi lyckats dra gös nästan varje gång och det känns som att vi börjar lära oss på vilka ställen och vilken bottenstruktur gösen föredrar.

 

Igår var jag och Håkan ute på ett pass som började extremt segt. Tror det tog 2 timmar innan vi hade första känningen, tyvärr så ville inte fisken vara med. Vi fortsatte att nöta och gösarna fortsatte att inte vilja fastna på krokarna.

Tillslut får jag på en fisk som drar iväg med lite lina. Jag säger till Håkan att är det här en gös så är det en fin en. Vi tror att det är en gädda ända tills den kommer upp till ytan, då får jag se att det är en riktigt fin norrbottensgös som borde ha vägt någonstans mellan 4 och 5kg, tyvärr sliter den sig i precis innan jag får den till båtkanten. Vi fortsätter att nöta och lyckas fånga en mindre gös och missar ett par hugg till innan klockan blir sent och vi ger upp.

 

Jag är riktigt bitter för att jag tappade gösen men samtidigt att skönt att ha haft kontakt med en större fisk då vet man ju iaf att man är på rätt spår…

 
15/7 Årets gössatsning går framåt... PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Rickard   
2011-07-15 22:58

Det uttalade målet för min del i år är att försöka ta en gös på över 4 kilo.
Jag har därför införskaffat vertikalprylar för att uppnå detta.

Tidigare vertikalpass har dock bara givit mindre gösar under 1,5kg.
Men i onsdags ändrades detta då jag och Björn drog ut på ett lojpass efter jobbet.

Framme på plats var fisket väldigt segt, inga bågar på ekolodet och inga fiskstim gjorde att vi fiskade i blindo.
Efter ca. en timme kom dock ett ordentligt hugg och jag kände direkt att det var en finare fisk.

Gös 3150g

En fin gös på 3,15 kg vilket är nytt personbästa för min del.
Har dock en bra bit kvar innan målet är uppnått.

Efter detta lyckades vi till slut ta 2 mindre gösar, 2 gäddor och 3 abborrar.

Gös  Gös

 

Har i skrivande stund lyckats klämma in två vertikalpass till.

Igår var jag och Anders ut och lyckades kamma noll.

Och idag var Anders, Håkan, Björn och jag ut och drog totalt 4st gösar, tyvärr små exemplar.

Slutligen vill jag bara säga: Ha så kul på jobbet grabbar, nu börjar jag semestern. Ni då? :)

 
10/7 Försenad rapport PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2011-07-10 20:50

Kom just på att jag bommat en rapport om ett ganska lyckat pass!

 

Efter ett par skellefte trippar i vår så var det min tur att guida tillbaks lite åt skelleftekillarna.

Denna gång var det Mangeboy som skulle upp til luleå för lite andra ärenden och  var sugen på ett kvällspass när han likaså hade vägarna förbi.

Vädret hade på senaste tiden varit extremt varmt och blev ett ganska svårt val av vatten vi skulle testa som fortfarande kunde ha ett bra fiske kvar. Efter lite dividerande så beslöt vi oss slutligen flr ett vatten.

Väl på plats så började fisket ganska bra med rätt många små gäddor och man började ganska snart tro att chansen att nån riktigt fin skujlle kliva på var väldigt liten, men skam den som ger sig!

 

Vi nötte nötte ochj krokade av slips efter slips, tillslut så pangade det på ett fint hugg för mig men som självklart bommades.. Tänkte att jahapp det var dagens chans man just bommade.. Som tur var så "pangade" den fina på en gång till och denna gång var mitt CNS på högvarv och ett stenhårt mothugg satt! (CNS : centrala nervsystem för den okunnige)

 

Var en riktigt tjurig madame som slutligen lät sig gälgreppas av mange, ser lång ut i vanlig ordning och självklart så fanns även smalheten :)

 

Känns som att jag bara kan få smala gäddor i vilket vatten jag än fiskar i iår?

 

Nåja åter till gäddan, skallen såg däremot riktikgt grym ut, likaså puckeln som den satt inne på..

Snabb mätning till 118cm och en ännu snabbare vägning till 10,31kg ? (minnet sviker men strax över 10 pannor iaf)

 

Sedan fort ner i vattnet för lite "starthjälp" eftersom vattnet var väldigt varmt.. Dock behövdes inte många sekunder innan hon piggt simmade ner i djupet igen! SKÖNT!

 

Gädda 10,31kg 118cm

 

Sedan fortsattes det med snipracet tills även det dog ut. Roligt att lyckas med en fin toppvikt när man minst anar det.

 

Over and out!

 
Fler artiklar...
« FörstaFöregående12345678910NästaSista »

Sida 10 av 27

Valid XHTML and CSS.