Väder Luleå

Logga InRapporter
17/6 Norgetripp PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2013-06-17 20:31

Norgetrippen 2013

 

I flera år har jag lyssnat på S-O Larsson när han berättat hur roligt och beroendeframkallande fisket efter Hälleflundra är och visst blir man sugen.
I år så bestämde jag och David för att ge det en chans, vi bokade in en vecka tillsammans med S-O på Tromsö Hälleflundracamp. Just tidpunkten på året kanske inte är optimal för mängdfisket men snittlängderna och chansen på en megaflundra är riktigt bra.

 

Självklart så lyckades jag åka på feber dagen innan avresa men fiskegalning som man är så var det bara skotta alvedon och sätta sig i bilen. Det var inte den trevligaste upplevelsen att sitta sjuk i en bil i flera timmar men väl framme vid fiskecampen fick vi en rapport om en hälle på 241cm och då tog fiskefebern över.

 

David fick det första hugget för resan och landade efter en bra fight sin första hälleflundra på 137cm.

 

Hälleflundra 137cm


Efter det så dominerade David antalsmässigt. Slutade med att han drog upp 5st i storlekarna 82cm, 102cm, 124cm, 128cm och 137cm

 

Hälleflundra 128cm

 

För mig gick det betydligt segare, inte förrän den 5:e dagen small det. Fiskade en Savagear Sandeel på mitt vanliga gäddspö upp till 150g och vilken fight det blev...

">

 

Hälleflundra 150cm

 

Svenne lyckades även han bända ett par flundror!!

 

 


Under veckan visade sig vädret från sin bästa sida och hade det inte varit för snön på bergen hade man kunnat tro att man var i medelhavet. Siktdjup på mer än 10m, strålande solsken och temperaturer upp emot 25 grader.

 

Tromsö Fiskecamp i sig var också en höjdare!!!


Vi bodde i lägenheten som är byggd ovanför butiken. Där fanns allt man behövde och hade man missat att handla något var det bara traska ner till butiken så gick det mesta att lösa.

 

För mig var det här första resan till Norge men som det känns nu så blir den garanterat inte den sista! Nästa gång får dock se till att ha förberett sig lite bättre med "kveitehail"...

 

Vill ni läsa mer om vårt fiske i Norge och annat som händer så rekommenderar jag er att ta en titt på Miekobloggen.

 
14/6 Predatorveckan PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2013-06-10 20:38

För er som missade det så körde Mieko Fishing en vecka inriktat på den populäraste predatorn i svenska vatten, gäddan.

 

Jag och David hade äran att inviga veckan med ett föredrag om riktat verktikalfiske efter gädda, en metod som flera testat, ännu fler funderat på och som vi lyckats riktigt bra med. (Läs här)

Trots att man inte är någon stor talare så tycker jag att föredraget gick ganska bra och jag hoppas att folket som var där tyckte det var intressant.

 

På tisdagen var det dags för Robin och Magnus (MB79 Baits) som pratade om allt som har med jiggfiske att göra. Mange surrade mycket om trolling med mjukbeten och det är en metod som fungerar riktigt bra.

 

Onsdagen var det tänkt att Rickard Jonsson skulle hålla föredrag om gösfiske men tyvärr fick han förhinder och ställde in. Den dagen var dock Porta-boat och visade upp sin kollektion av smidiga hopfällbara båtar.

 

På fredagen ställde Mojoboats upp och visade en modell av märket Tracker och gissa om man blev sugen, en sådan ska jag ha!!

Kvällen avslutades med ett mycket intressant föredrag av gäddkungen David Lundqvist.

 

Veckan avslutades med två C&R-tävlingar.

 

På lördagen var det Jämtöns Fiskevårdsförening som anordnade tävling i Rånefjärden.

Extra roligt detta år var att flera utav dom som medverkat på predatorveckan även ställde upp i denna tävling. Tråkigt var dock att jag och David hade ett riktigt segt fiske under dagen och lyckades inte försvara vår titel. (Vi kom iaf före ett visst skelleftegäng J)

Titeln är dock kvar inom teamet då Robin, visserligen förstärkt av David Lundqvist, lyckades knåpa ihop den bästa totallängden.

 

På söndagen blev det ingen tävling för min del men David och Robin for upp till Morjärv och lyckades tillslut placera sig på en 3:e plats vilket betydde att dom även kammade hem totalpriset för den bästa sammanlagda längden under dom två tävlingarna. 

 
4/6 Då var gäddsäsongen igång! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2013-06-04 20:25

Tyvärr så har det inte skrivits ordentligt här den senaste tiden… Kanske mest för att vi inte haft något stort att rapportera.

 

Ismetet gick helt åt pipsvängen för egen del. Känns som att man knappt fick en gädda på passen man gjorde…

 

Förleksfisket blev det inte heller mycket utav (hann bara 2st pass tillslut) vi satsade istället en del på havsöringsfiske i Luleälven och lyckades fånga ett par mindre.

Sen drog jag, David och Svenne (Mieko) iväg på en veckas hälleflundrasatsning utanför Tromsö (Rapport kommer sen =). Tanken var iaf att försöka klämma in något mer pass efter förlekare när man kom hem men när vi landade i Luleå så var det full sommar…

 

När värmen kommer såhär tvärt så är det svårt att veta i vilken fas gäddorna är i men jag och herr Utbys bestämde iaf att vi skulle göra ett försök för att se om dom stora gäddorna lekt klart.

 

Dagen bjöd på ett helt ok mängdfiske efter gäddor upp till ca: 6kg förutom  ett undantag…

 

Gädda 11,0kg 114cm

 

Gäddan mätte 114cm och vägde 11kg blankt och roligt var att nyheten Mieko Predator Spinnertail levererade direkt!

 

I helgen blir det gäddfisketävling både lördag och söndag (Mer info här) och jag hoppas det är många som dyker upp.

 

Hur som helst, vilken härlig start på gäddsäsongen!!

 
3/4 Ismete i kanonväder! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Håkan   
2013-04-03 19:17

Ismete efter gädda denna säsong har varit grymt segt med många bompass och ett fåtal mindre gäddor.

 

De har varit svårt å hitta gäddor som har varit i stöten, under dom flesta passen har huggen uteblivit. Om de då beror på att dom trycker statiskt på botten är svårt att säga.

 

Under påsk helgen körde några från teamet en satsning som även Markus Öqvist och Henrik var med på. Vi hade sammanlagt 32 spön ute men lyckades bara fånga en gädda på hela dagen, (snacka om segt fiske…)

 

Under andra passet under påskhelgen fick jag och David en tung start på dagen då borren gav upp efter fjärde hålet, och de var verkligen inte läge för det, för bättre väder får man leta efter. Så det var bara och packa ihop prylarna.

Vi ringde till Rickard som har den andra borren och bestämde oss för att möta upp han på ett annat vatten. Det visade sig bli ett lönsamt drag.

 

Fisket var dock segt till en början, det dröjde ca en timma innan första fällningen kom och de kom på Davids spö, men den fisken valde att spotta. En stund senare högg det igen på samma spö och den här gången satt den. Den bjöd på några fina rusningar innan den kom till hålet och det visade sig vara en skaplig sju-plussare.

Med tanke på att gäddorna verkade vara i stöten så valde vi att med jämna mellan rum borra nya hål och det visade sig vara givande.  För efter varje flytt av spön dröjde det inte länge innan det högg och det fördelades på oss båda.

Sista hugget för dagen fick jag känna ett grymt motstånd i den andra ändan av linan. Efter ett flertal rusningar kom fisken slutligen till hålet och efter ca 10 minuter får jag fisken att vända upp i hålet. Det visar sig vara en ståtlig dam på 10,3 kg fördelat på 111cm.

 

Gädda 10,34kg 111cm

 

En summering av dagen. 3 gäddor över 7 kg, två över 6kg och en topp gädda på 10.3kg och flera hugg från samma hål.

 

DN 71 dn 72

 

Slut ord: grymt kul när gäddorna är i stöten.

 
17/3 Smyger mot våren! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2013-03-17 22:04

Eftersom det varit lite dålig aktivitet här på sidan i vinter så är det nu dax att börja komma in i "fiske tänket" igen efter en lång dvala.

Själv kommer jag kanske köra något enstaka ismetepass när plusgraderna börjar komma och förmodligen kommer dom andra lägga en del passa oxå. Men det jag främst går och längtar efter är att komma igång och satsa på bottenmetet efter gädda vilket oxå kommer bli årets mål att försöka knipa en fining på. Har förut kört endel ströpass på bottenmetet men aldrig gett det tillräckligt med tid, så i år ska det bli ändring på den saken och har redan sett ut några ställen som känns glödheta nu inför förleksfisket.

För att stilla lite av fiskesuget så har jag och Björn lagt en rejäl order med blandade metesaker från prologic / savagear som borde dimpa ner hos Mieko vilken dag som hellst! Spännandee!!

 

Har även varit och bunkrat upp med betesfisk tidigare i veckan. (självklart inte allt på bilden)

Blev ett gäng med småbrax, snipor & några finare mörtar som fick frysas ned i väntan på våren! 

alt

 

Sen på betesfronten så kommer det även bli ett riktigt spännande år. Efter mycket testande och justerande så kom jag och S-O Larsson äntligen fram till två stycken helt nya Mieko beten som kommer komma ut i vår. Vi började med framtagningen redan förra året och tanken var att ta fram ETT nytt bete till 2013 men efter testfisken i höstas så var det inget att fundera på, det blir två stycken glödheta beten som kommer lanseras i vår. Succér under testfisket -båda två!

Sen kommer det även ett par riktigt intressanta nyheter på jiggskalle fronten som också kommer här framöver.

 

 

Det är inte bara Miekofishing som tar fram nya beten, även MB79Sweden har tagit fram ett nytt bete som kommer gå under namnet LadyBoy. Har redan fått ett paket skickat för testfiske och ivrig som man är så har man redan varit och letat upp öppetvatten och kastat lite. Utan att ha fått någon fisk på det så törs jag lova att det kommer bli en HIT!

LadyBoy påminner lite om fluffern i dess användningsområde men den är betydligt mer lättfiskad och har istället en riktigt vickande och rullande gång. Fiskas i detta utförande (shallow) på ca 0-1m och går vid normal inspinning precis under ytan och skapar porrig plog! Har även fått ett par Azkikr SuperShallow (helt oviktade) som känns råheta dom oxå, som ska testfiskas hårt i höst!!

 

LadyBoy är de två översta på bilden

alt

 

 

Med lite tur kanske jag återkommer med några bilder på Miekos nyheter oxå här framöver!

Håll utkik!

 

/Robin Utbys

 

 
Fler artiklar...
« FörstaFöregående12345678910NästaSista »

Sida 2 av 27

Valid XHTML and CSS.